середа, 25 квітня 2018 11:23

Протести у Вірменії спалахнули із новою силою

Протести у Вірменії спалахнули із новою силою
"Ми не можемо дозволити, щоб Республіканська партія Вірменії, пожертвувавши своїм лідером, зберегла владу", - сказав Пашинян

У Вірменії відновилися акції протесту на головній площі Республіки в Єревані. Їх знову очолив опозиційний лідер Нікол Пашинян.

Протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів та усунення партії влади, повідомляє "Радио Азатутюн".

"Ми не можемо дозволити, щоб Республіканська партія Вірменії, пожертвувавши своїм лідером, зберегла владу", - сказав Пашинян у своєму відеозверненні на Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставку Сержа Сарґсяна відзначили салютами і танцями

Заплановані на середу переговори між тимчасовим в.о. глави уряду Кареном Карапетяном і опозиційним лідером Ніколом Пашиняном не відбудуться.

Правляча партія і опозиція по-різному пояснюють зрив переговорів.

"Я запропонував в.о. прем'єр-міністру, спікеру парламенту та голові парламентської фракції РПА, щоб переговори відбулися в форматі 3+3. Я хотів, щоб переговори пройшли в присутності журналістів. Діалог мав вестися навколо наших чотирьох вимог. Зараз виконана лише одна", - сказав Пашинян.

Лідер Республіканської партії Карапетян заявив, що Пашинян в односторонньому порядку висунув нові вимоги.

"Є всі підстави припускати, що Республіканська партія Вірменії намагається використовувати ейфорію суспільства в зв'язку з відставкою Сержа Сарґсяна з метою збереження влади. Республіканська партія не може залишатися при владі. Народ переміг, і перемога повинна бути закріплена", - сказав Пашинян.

Лідер вірменської опозиції, депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян готовий стати прем'єром. Про це заявив Пашинян на прес-конференції для іноземних ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Вірменії спалахнули із новою силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути