Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2022 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Проблема армії Путіна не лише в людях – голова ЦРУ

Проблема армії Путіна не лише в людях – голова ЦРУ
21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призвати планують нібито 300 тис. резервістів. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Проблема збройних сил Російської Федерації не лише в особовому складі.

Армія країни-агресорки має багато інших проблем, і людські ресурси – лише одна з них. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс, пише CBS.

"Навіть якщо він (президент Росії Володимир Путін. – Gazeta.ua) зможе мобілізувати 300 тисяч солдатів, це не означає, що він зможе кинути людей як "гарматне м'ясо" на фронт. Багато з них не будуть добре навчені, багато – не матимуть такого спорядження, необхідної їм матеріально-технічної підтримки", – сказав Бернс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може почати розгортати ядерні сили – генерал Маломуж

За його словами, зараз "дуже важко сказати", чи блефує Путін у питанні ядерної зброї, але американська розвідка не бачить "будь-яких практичних доказів" того, що Путін думає про використання ядерної зброї.

"Що нам потрібно зробити, то це поставитися до цього дуже серйозно, стежити за ознаками реальних приготувань", – додав Берн.

Наголосив, що політики також мають "прямо повідомляти про серйозні наслідки, які спричинить будь-яке застосування ядерної зброї".

21 вересня Володимир Путін вчергове пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. Стверджував, що його слова – "це не блеф".

17 вересня американський президент Джо Байден застеріг Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Путіна відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї – порадили "читати доктрину".

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Проблема армії Путіна не лише в людях – голова ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути