понеділок, 26 вересня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Референдум" на Запоріжжі: біля ЗАЕС ряджені росіяни влаштували виставу

"Референдум" на Запоріжжі: біля ЗАЕС ряджені росіяни влаштували виставу
Так званий референдум Росії в Україні є незаконним і не визнаватиметься цивілізованими країнами. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські загарбники продовжують проводити фейковий референдум на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Чергову виставу влаштували біля захопленої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) в Енергодарі, повідомила пресслужба Енергоатому 26 вересня.

За його даними, росіяни видавали запрошену масовку за персонал атомної станції, який нібито підтримує "приєднання до складу РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив кількість російських терористів на Запорізькій АЕС

"Велика група чоловіків у цивільному дочекалась закінчення зміни на станції та змішалася з її персоналом, який виходив після зміни. Дорогою ряджені роздавали інтерв'ю проросійським пропагандистським ЗМІ та вигукували слова підтримки Росії та псевдореферендуму. Після чого пішли до автобуса, в якому проводилося "голосування", і показово заповнили бюлетені", – йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі наголосили, що цей факт вчергове доводить, що серед патріотично налаштованих працівників ЗАЕС не знайшлося охочих взяти участь в "окупантському фарсі".

Загарбники взялися проводити псевдореферендуми на чотирьох окупованих територіях України з 23 до 27 вересня.

За результатами фейкового голосування Держдума РФ планує "прийняти" захоплені території до свого складу. Після цього на них розповсюджуватиметься ядерна доктрина Росії, заявив міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров.

Завуальовані погрози ядерною зброєю з трибуни Організації Об'єднаних Націй від члена Радбезу ООН – насмішка над глобальними інституціями, якої годі й уявити. Так відреагували в Офісі президента на слова Лаврова.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" на Запоріжжі: біля ЗАЕС ряджені росіяни влаштували виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути