понеділок, 26 вересня 2022 05:59

Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні

Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні
Росію неодноразово попереджали, щоб вона припинила базікати про ядерну зброю. Фото: ua.depositphotos.com

Зважаючи на ядерний шантаж президента Росії Володимира Путіна в Білому домі вже розроблено план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні.

Росіяни були в публічному і приватному порядку попереджені, щоб вони "припинили базікати про ядерну зброю", сказав державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CBS News.

Конкретними відомостями Блінкен не поділився. Однак він підтвердив, що адміністрація президента США Джозефа Байдена відправила Росії безліч попереджень по всіх можливих каналах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не виключив, що ядерні погрози Путіна зовсім не блеф

При цьому Блінкен визнав, що поки невідомо, чи зуміє хтось в Кремлі зупинити Путіна або переконати його, якщо той вирішить застосувати ядерну зброю. Російська система влади згнила, поруч з Путіним вже немає нікого, хто міг би або мав би сміливість сказати йому правду.

"І частково, я думаю, Росія потрапила в той бардак, в якому вона зараз знаходиться, тому що в системі немає нікого, хто міг би ефективно сказати Путіну, що він чинить неправильно" - сказав держсекретар.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван раніше говорив, що США в приватному порядку, на дуже високому рівні повідомили Росії, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ.

21 вересня Путін, звертаючись до росіян, заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використовувати всі наявні у себе кошти".

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Путін може застосувати ядерну зброю. Але тільки в якості "останнього аргументу", якщо ситуація абсолютно зажене його в кут.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен: США вже мають план дій на випадок ядерного удару РФ по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути