неділя, 25 вересня 2022 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Клімкін оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї

Клімкін оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї
Клімкін вважає загрозу застосування ЯО не дуже високою. Фото: interfax.com.ua

Президент Росії Володимир Путін дійсно може застосувати в Україні ядерну зброю - як "останній аргумент", якщо буде абсолютно загнаний в кут.

Погрози Путіна треба сприймати серйозно, але шанси, що він його застосує, все-таки невеликі, пояснив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі "Радіо НВ".

"Я знаю, що наші союзники теж уважно на це дивляться і вони прекрасно розуміють, що в голові у Путіна каша з великодержавства, реваншизму, історії, яку він сам придумав, розуміння, що режим посиплеться, якщо він буде діяти далі" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США "ясно і конкретно" попередили Росію

Клімкін підкреслив, що оточення Путіна, швидше за все, розуміє, що загнаний в кут російський президент може застосувати ядерну зброю, а відповідати за це доведеться і його оточенню. Тому деякі з цих людей вже роздумують, що їм робити, тому що бачать перед собою дорогу в нікуди та провал в пекло для Росії.

21 вересня Путін, звертаючись до росіян, заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використовувати всі наявні у себе засоби".

При цьому західні країни не піддаються на ядерні загрози агресора. У Пентагоні вже запевнили, що ядерний шантаж РФ жодним чином не позначиться на підтримці України. А нова прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що Британія і союзники не піддадуться на путінські погрози та замість цього посилять тиск на РФ.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути