Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2022 02:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Ядерний шантаж Путіна не відіб'ється на американській підтримці України – Пентагон

Ядерний шантаж Путіна не відіб'ється на американській підтримці України – Пентагон
США більше цікавлять питання оснащення ЗСУ озброєнням, аніж заяви Путіна. Фото: ru.wikipedia.org

Погрози президента Росії Володимира Путіна завдати по Україні ядерного удару в разі продовження наступу Збройних сил України ніяк не вплинуть на підтримку, яку надають українцям Сполучені Штати.

Також заяви Путіна ніяк не вплинуть на типи озброєння, яке Україна отримує з Америки, заявив прессекретар Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua

"Що стосується заяв або оголошень, які чутні з Росії, то вони не впливають на зобов'язання міністерства продовжувати тісну роботу з нашими міжнародними партнерами та нашими союзниками щодо надання Україні тієї підтримки, якої вона потребує для захисту своєї країни" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ядерний удар загрожує цілому регіону

При цьому Райдер підкреслив, що зараз США, партнери, союзники та Україна ведуть переговори щодо задоволення потреб ЗСУ в довгостроковій, середньостроковій і поточній перспективі. Тому Путін може заявляти, що завгодно, його заяви не вплинуть на загальну ситуацію.

21 вересня Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використовувати всі наявні у себе засоби" - тобто пригрозив застосувати ядерну зброю по Україні.

Після цього Путіна розкритикував навіть Папа Римський. А президент Володимир Зеленський зазначив, що хоча не виключає застосування РФ ядерної зброї, з усім тим, вірить, що світ не дозволить Путіну цього зробити.

Зараз ви читаєте новину «Ядерний шантаж Путіна не відіб'ється на американській підтримці України – Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути