середа, 21 вересня 2022 20:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Заяви Путіна про ядерну зброю: Папа Римський сказав про "божевілля"

Заяви Путіна про ядерну зброю: Папа Римський сказав про "божевілля"
Коли дехто думає про ядерну зброю – це божевілля, сказав Папа Римський Франциск. Фото: East News

Після погроз президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна щодо застосування ядерної зброї заяву зробив Папа Римський Франциск.

Навіть думати про застосування ядерної зброї було б божевіллям. Про заяву Франциска повідомили Reuters.

Папа обговорив свій візит до Казахстану з людьми під час аудієнції на площі Святого Петра. Він схвально відгукнувся про Казахстан за відмову від ядерної зброї після здобуття незалежності 1991 року.

"Це було мужньо. В той час, коли в цій трагічній війні дехто думає про ядерну зброю, що є божевіллям, ця країна від початку сказала "ні" ядерній зброї", – сказав Франциск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія порушила принципи Статуту ООН – Байден

Папа також розповів про розмову з кардиналом Конрадом Краєвським, який потрапив під обстріл під час доставки гуманітарної допомоги на Запоріжжі. Кардинал також відвідав масові поховання в Ізюмі.

"Він розповів мені про біль цих людей, дикі дії, жахіття, закатовані тіла, які вони знаходять. Давайте об'єднаємося з цими людьми, такими шляхетними й замученими", – сказав Франциск.

21 вересня Путін заявив, що країни Заходу ніби то влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Також Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі.

У серпні президент США Джозеф Байден закликав Росію продемонструвати "добросовісний" підхід щодо переходу до нової системи контролю над стратегічними наступальними озброєннями.

РФ повідомила США, що тимчасово відмовляється від інспекцій своєї ядерної зброї в рамках двостороннього договору про скорочення стратегічного ядерного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Путіна про ядерну зброю: Папа Римський сказав про "божевілля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути