Ексклюзиви
середа, 10 листопада 2021 03:14

Прикраси Марії Антуанетти хочуть продати майже за $4 млн

Прикраси Марії Антуанетти хочуть продати майже за $4 млн
Два однакові браслети передав на продаж аукціонному дому Christie's невідомий член європейської королівської родини / Christie's

Два діамантові браслети Марії Антуанетти продадуть на аукціоні. За них планують отримати понад $4 млн.

Браслети зі срібла та жовтого золота складаються з трьох ниток та містять 112 діамантів. Їх продають на аукціоні Christie's у Женеві. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдину копію запису пісні Леннона продадуть з аукціону

Ці коштовності були серед небагатьох уцілілих речей, надісланих із Франції за два роки до того, як Марію Антуанетту та її чоловіка, короля Людовіка XVI, заарештували під час Французької революції та обезголовили у 1793 році.

Марія Антунетта купила браслети за 250 тис. ліврів у 1776 році, через два роки після вступу на престол. Вона частково заплатила за них коштовним камінням з особистої колекції та на кошти, надані чоловіком.

Після страти королівського подружжя в 1793 році прикраси подарували їх старшій дочці, 17-річній Марії Терезії, єдиному члену французької королівської родини, яка вижила. Її заслали до Великої Британії, і коли вона померла у 1851 році, її колекцію розділили між племінницями та племінниками.

Браслети передав британському аукціонному дому Christie's невідомий член європейської королівської родини, який їх продає. Це одні з останніх речей колекції ювелірних прикрас Марії Антуанетти, які ще доступні для продажу.

У США за рекордні $20 млн продали легендарний суперкар McLaren F1 1995 року. За 25 років автомобіль, що відмінно зберігся, проїхав менше 400 км, повідомляє аукціонний будинок Gooding and Company.

Зараз ви читаєте новину «Прикраси Марії Антуанетти хочуть продати майже за $4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути