субота, 19 листопада 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Польщі назвав єдину умову, за якої його країну втягнуть у війну

Прем'єр Польщі назвав єдину умову, за якої його країну втягнуть у війну
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, коли країна може вступити у війну. Фото: facebook.com/MorawieckiPL

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вкотре висловився про російську агресію в Україні.

Він зауважив, що сьогодні є один і єдиний спосіб втягнути Польщу у війну, і це відвернутися від України, передає Radio Lublin

Голова польського уряду пригадав інцидент із падінням ракети у Пшеводові. Він наголосив, що війна Росії проти України є "цілком реальною загрозою" і для Польщі. І це повинні усвідомити всі ті, хто ще в цьому сумнівається.

Моравецький зазначив, що, попри резонанс, це не перша подібна ситуація. Він нагадав про минулорічні спроби мігрантів пробратися через польсько-білоруський кордон.

"Пожежа війни вперше охопила і нашу територію. Всупереч усьому це не перша подібна критична ситуація. Під час торішніх спроб мігрантів прорватися через польсько-білоруський кордон ми вже зазнавали серії гібридних атак і фейкових новин", – сказав Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда дав нову оцінку інциденту з падінням ракети

Він підкреслив: якщо російську агресію не зупинити, то вона прийде і до Польщі. І пасивність буде для поляків самогубством, вважає Моравецький.

За його словами, якщо Польща не підтримуватиме Україну, рано чи пізно українська держава "потрапить у величезну залежність" від Росії.

"Якщо Україна потрапить у таку залежність, нам не потрібно буде робити абсолютно нічого, щоб спровокувати війну – війна прийде до нас сама. Путін (президент Росії Володимир Путін. – Gazeta.ua) не зупиниться, Кремль рухатиметься далі. Пасивність буде для нас самогубством", – сказав він.

15 листопада російські окупанти завдали черговий масований ракетний удар по Україні. Того ж дня у польському Пшеводові, що на кордоні з Україною, сталися вибухи. Загинули дві людини.

17 листопада повідомили про перші результати розслідування цієї справи. Експерти стверджують, що, скоріш за все, нещасний випадок у Польщі був спровокований українською ракетою протиповітряної оборони, яка збилася зі шляху.

Президент Анджей Дуда особисто приїхав у Пшеводів. Він оглянув місце влучання ракет. До розслідування допустили українських експертів. В Офісі президента зазначили, що готові надати усі дані.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Польщі назвав єдину умову, за якої його країну втягнуть у війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути