пʼятниця, 18 листопада 2022 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

З'ясували перші подробиці загибелі жертв падіння ракети у Польщі

З'ясували перші подробиці загибелі жертв падіння ракети у Польщі
Чоловіки від ракетного удару загинули на місці. Фото: Bogdan Ciupek/Facebook

Журналісти з'ясували подробиці загибелі двох жертв падіння ракети у польському Пшеводові, які 15 листопада працювали на агропідприємстві.

Чоловіки від ракетного удару загинули на місці, пише видання Daily Mirror.

"Жертвами трагедії стали 60-річний Богуслав Вос та 62-річний Богдан Чупек. Через отримані травми вони померли на місці. Вос працював майстром на зернопереробному заводі 40 років, жив із дружиною та літньою свекрухою, про яку вони дбали. Дорослі діти чоловіка мешкають у Кракові. Чупек проживав у сусідньому селі Сетнікі та працював трактористом. Був близьким другом Воса. У загиблого також залишилися дружина та діти", – ідеться у повідомленні.

Мер Долобичова, до складу якого входить Пшеводів, Гжегож Древнік заявив, що ракета впала на територію агропідприємства тоді, коли Чупек щойно прибув на склад на тракторі, повному зерна. А Вос очікував зручного моменту, щоб розвантажити його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух ракети у Польщі: фахівці побачили "послідовність подій"

15 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по українських містах. Дві ракети залетіли на територію Польщі.

МЗС Польщі офіційно підтвердило, що на польське село впала ракета російського виробництва. Попри припущення, що ракету випустила система протиповітряної оборони України, багато країн Заходу покладають відповідальність за інцидент на РФ, адже саме вона почала ракетну атаку.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Того дня уламки ракети або ж сама ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. На місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Президент України Володимир Зеленський говорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою. Сказав, що українські фахівці мають долучитися до роботи міжнародного слідства. Державний секретар канцелярії президента Польщі Якуб Кумох заявив, що українським експертам надали доступ до місця вибуху, спричиненого ракетою.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували перші подробиці загибелі жертв падіння ракети у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути