вівторок, 20 листопада 2018 14:25

Посібника Путіна назвали організатором передвиборчих кампаній у десятці країн

Посібника Путіна назвали організатором передвиборчих кампаній у десятці країн
Російського олігарха визнали винним у впливах на вибори в Африці. Фото: ИноСМИ

Російський бізнесмен Євген Пригожин, якого називають "кухарем Путіна", намагається поширити російський вплив на Африку. Організовує передвиборні кампанії в Демократичній Республіці Конго, Судані, Лівії, Мадагаскарі, Анголі тощо.

В обмін - структури бізнесмена отримують права на видобуток корисних копалин та інші можливості для бізнесу. Він надає військові послуги Лівійській національної армії в обмін на енергетичні угоди, пише видання Bloomberg.

Політичні консультанти Пригожина також працювали з кандидатом у президенти Зімбабве Еммерсон Мнангагву. Той переміг на виборах в липні. Його противник за передвиборною гонкою Роберт Мугабе, який правив країною майже 40 років, заявляв, що на "результати вплинули росіяни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власника "Вагнера" помітили на переговорах військових Росії та Лівії

Олігарх керує однією з найбільш відомих російських приватних військових компаній - "ПВК Вагнера", що брала участь у воєнних конфліктах на українському Донбасі та у Сирії. Включений до списку наближених до Путіна людей, на яких накладені санкції американського уряду. Його також називають причетним до замаху на Бабченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський міністр дозволив атаку "Вагнера" у Сирії

Валерій Амельченко розповів, що брав участь у спецопераціях РФ у Києві під час Майдану, на Донбасі та у Сирії. У той час працював на російського бізнесмена-ресторатора Пригожина. За кілька годин після спілкування з журналістами від Валерія Амельченко залишився лише черевик, знайдений за гаражем біля його будинку.

Зараз ви читаєте новину «Посібника Путіна назвали організатором передвиборчих кампаній у десятці країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути