Ексклюзиви
четвер, 29 липня 2021 10:32

Популярні порносайти заборонять

Популярні порносайти заборонять
Pornhub - один із чотирьох основних сайтів для дорослих, які, ймовірно, стануть недоступні для 83 мільйонів німців / Getty Images

Німеччина має намір заблокувати популярні сайти для дорослих Pornhub і xHamster після того, як вони не змогли реалізувати перевірку віку, за якого діти не мають права дивитися порно.

Комісія з питань захисту неповнолітніх у ЗМІ може видати указ про блокування найближчими тижнями. Це зробить сайти недоступними для населення Німеччини. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестирічних дітей у школі на ляльках учили, що таке секс

Крок до обмеження онлайн-доступу є частиною кампанії, спрямованої на те, щоб усі порноресурси в країні запровадили перевірку віку. Хоча початкова фаза була спрямована на чотири основні сайти для дорослих.

До перевірки віку, яку намагається встановити комісія, належать завантаження документів, що засвідчують особу користувача й підтверджує, що особі понад 18 років. Нездатність сайтів запровадити цю систему призвела до такої реакції. Німецька влада має намір змусити інтернет-провайдерів не допускати німців до чотирьох найбільших порносайтів. Для цього влада видасть укази про блокування найбільшими інтернет-провайдерами країни, Vodafone і O2, цих сторінок. Той, хто вводить URL-адресу сайтів, не зможе їх побачити.

Концепція перевірки віку на сайтах для дорослих розроблена німецьким чиновником Тобіасом Шмідом. Його німецька преса іронічно затаврувала "фетиш-нормативним політиком". Таку концепцію розглядають і в інших країнах.

Канада та Австралія вивчають можливість використання цифрових посвідчень особи, що підтверджують вік. А Велика Британія намагається ухвалити закон, який запровадив би технологію перевірки віку для порносайтів. Хоча 2019 року за законопроєкт не проголосували.

Противники такої політики побоюються, що найбільше постраждають малі сайти, які не можуть дозволити собі впроваджувати цю практику.

Низка художніх галерей подала в суд на сайт Pornhub через застосунок, який перетворює відомі картини світових художників на непристойні короткі секс-відео. Сайт для дорослих запустив застосунок Show Me The Nudes. Керівники світових музеїв і галерей подали в суд за порушення авторських прав.

Зараз ви читаєте новину «Популярні порносайти заборонять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути