четвер, 18 листопада 2021 14:05

Польський прем'єр лякає ЄС мільйонами мігрантів

Польський прем'єр лякає ЄС мільйонами мігрантів
Польський прем'єр дає інтерв'ю німецьким журналістам / Скріншот із сайту Bild

В інтерв'ю німецькій газеті Bild польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив, що "Білорусь використовує мігрантів як зброю, а їхній пункт призначення – Німеччина".

Моравецький каже, що білоруський режим здійснює провокацію на польсько-білоруському кордоні. Про це пише німецька Bild в інтерв'ю з польським прем'єром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 300 мігрантів добровільно залишать Білорусь

"Ми сповнені рішучості всіма силами захищати наші кордони. Східний кордон Європи і НАТО. Якщо зараз не затримаємо тисячі мігрантів, скоро будуть сотні тисяч, мільйони поїдуть в Європу. Якщо не захищатимемо впевнено наші кордони, сотні мільйонів мігрантів з Африки і Близького Сходу спробують потрапити в Європу, особливо до Німеччини, Франції, Нідерландів. У Німеччині живе понад 80 млн осіб – впустіть до себе ще 50 млн? Не думаю, що німці були б раді цьому, оскільки хочуть зберегти свій рівень життя. Бажають зберегти свою культуру", - сказав Моравецький.

Він вважає, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко та його російський колега Володимир Путін "реалізують стратегію дестабілізації Заходу".

Ми не знаємо, що вони ще планують, нічого не можна виключати. Можливо, криза на кордоні має відвернути увагу від нових військових дій, які Путін готує в Україні", - сказав він в інтерв'ю.

"Сподіваюся, міжнародний тиск спрацює, і ми залишимося із 20 тис. мігрантів, які сьогодні у Білорусі. Якщо їх більше не прибуде, ЄС може допомогти відправити цих людей назад на батьківщину", - наголосив він.

Моравецький також каже, що Польща ефективно захищає свій кордон.

"Ми стоїмо на межі можливостей. Тисячі людей намагаються щоночі та щодня подолати наш кордон. Це показує, що можемо успішно захищатись наші кордони. І як суверенна держава маємо це гарантувати. Те саме в Європі: маємо зробити все можливе, щоб захистити наші кордони в Середземному морі та на сході від нелегальної міграції", - сказав прем'єр.

На питання про міграційну політику канцлера Ангели Меркель, яка у 2015 році заявила, що Німеччина може приймати біженців із Близького Сходу, що спричинило потік мігрантів до ЄС, Моравецький відповів, що ця політика показала себе провальною.

"Це поставило під загрозу суверенітет багатьох європейських країн та створило штучний мультикультуралізм. Це небезпечна політика для Європи та світу", - сказав прем'єр.

Вночі 18 листопада мігранти знову намагалися прорватися з Білорусі на польський кордон. У бік польських солдатів летіло каміння.

Зараз ви читаєте новину «Польський прем'єр лякає ЄС мільйонами мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути