Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 14:44

Польща вирішила не купувати російський газ

Польща вирішила не купувати російський газ
Після 2022 року Польща не купуватиме газ в Росії. Фото:zik.ua

Нафтогазова компанія Польщі PGNiG отримала необхідні корпоративні рішення і заявила російському Газпрому та Газпрому експорт, що не буде купувати у них газ після 2022 року.

Контракт уклали 25 вересня 1996 року. Про рішення його припинити повідомили у PGNiG .

Згідно з контрактом, газ транспортується газопроводом "Ямал-Європа". За три роки до передбачуваного розірвання контракту, тобто до 31 грудня 2019 року, сторони зобов'язані подати декларацію про співпрацю після 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща пригрозила Німеччині через "Північний потік-2"

"Відповідно до прагнення Польщі щодо гарантування безпеки постачань енергоресурсів і реалізації стратегії PGNiG, в останні чотири роки компанія зробила фундаментальні кроки із диверсифікації напрямів отримання природного газу до Польщі. Компанія уклала довгострокові контракти на поставку ЗПГ і здійснює придбання родовищ природного газу на норвезькому континентальному шельфі, що в поєднанні з діяльністю оператора газотранспортної системи в області розширення газопроводу дає змогу завершити контракт у встановлені терміни відповідно до його положень", - наведено у повідомленні слова голови PGNiG Петра Возняка.

Президент РФ Володимир Путін запропонував Україні російський газ дешевше на 20-25%. Водночас у Нафтогазі кажуть, що Газпром і так має постачати Україні дешевий газ, але не робить цього.

Зараз ви читаєте новину «Польща вирішила не купувати російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути