четвер, 15 лютого 2018 08:26

Під загрозою президентська кампанія: Путін захворів

Під загрозою президентська кампанія: Путін захворів
Путін захворів у розпал виборчої кампанії. Фото: Elise Journa

Західна преса з'ясувала, що після повідомлення спікера Кремля про те, що Володимир Путін захворів і через хворобу скасував публічні заходи, ситуація як у самій Росії, так і за її межами похитнулася.

За словами кореспондента Independent Олівера Керрола, при останньому за часом появі на публіці - на фіналі конкурсу "Лідери Росії" "голос президента звучав слабко і хрипко, він весь час кашляв".

"Журналісти Independent бачили схожу картину, коли супроводжували Путіна в передвиборному турне в Сибіру минулого тижня. Президентові було важко вимовляти публічні промови, він робив помилки і не виглядав зосередженим. А вже у вівторок прес-секретар президента Дмитро Пєсков розвіяв припущення про серйозну хворобу. він сказав, що Путін продовжить роботу в Кремлі або в приміській резиденції в Ново-Огарьово", - йдеться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін скасував усі публічні заходи

З урахуванням застуди, незабаром стало відомо, що глава РФ скасував контакти і заходи. Нібито для того, "щоб зосередитися на наслідках катастрофи борту 703 "Саратовских авіаліній".

"Неясно, як гіперперсоналізірована політична система Путіна може пережити будь-яку передачу влади. Хоча образ лідера, який контролює все, - перебільшення, можна також з упевненістю стверджувати, що Путін - єдина людина, здатна збалансувати конкуруючі, а нерідко воюючі між собою клани в російському уряді", - пише Independent.

Якщо хвороба президента Росії затягнеться, не виключено, що його прес-службі доведеться публікувати старі зустрічі Путіна з чиновниками під виглядом нових, розповів телеканалу "Дождь" співрозмовник, близький до Кремля. За його словами, владі в розпал виборчої кампанії невигідна тема хвороби лідера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії Путіна закидали яйцями

Президент України Петро Порошенко мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним у вівторок 12 лютого. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерело.

Зараз ви читаєте новину «Під загрозою президентська кампанія: Путін захворів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути