вівторок, 13 лютого 2018 23:18

Порошенко подзвонив Путіну

Порошенко подзвонив Путіну
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Фото: Днепр Час

Президент України Петро Порошенко мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним у вівторок 12 лютого.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерело.

Розмова була некороткою і відбулася за ініціативою української сторони. Приводом стала третя річницю укладення других Мінських домовленостей.

Як пише видання, у прес-службі Адміністрації президента України підтвердили факт розмови.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників. Зокрема, обміну полонених прикордонників та звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася у координації з європейськими партнерами по Нормандському формату та американськими союзниками", - сказали в АП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли переглянуть Мінські домовленості

Остання на сьогоднішній день телефонна розмова лідерів країн "Нормандської четвірки" відбулася 24 липня 2017 року. У ній взяли участь президент України Петро Порошенко, президент Росіїї Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

З жовтня 2014 року Адміністрація президента України не повідомляла про двосторонні розмови Порошенка з Путіним, але вони періодично проводилися.

Зокрема, у березні 2017 року на Банковій підтвердили дві телефонні розмови між президентами України та РФ з початку року.

У січні 2018 року прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що контакти між президентами України і РФ "мають місце". В Адміністрації президента України, у свою чергу, нагадали, що Порошенко більше трьох років не зустрічався з Путіним у двосторонньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко подзвонив Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути