понеділок, 20 квітня 2020 01:01

Після зняття карантину прогнозують нову хвилю заражень COVID-19

Після зняття карантину прогнозують нову хвилю заражень COVID-19
Коронавірусом у світі заразилося більше 2 млн людей. Фото: УНІАН

Карантин допомагає уповільнити поширення нового коронавірусу COVID-19. Проте після скасування обмежувальних заходів інфекція може розповсюджуватися з новою силою.

"Звичайно, карантин призупиняє інфекцію – це показує досвід і Китаю, і Італії, і Америки. Зараз у Нью-Йорку знижується кількість нових випадків. І пік під час зняття карантину буде. Тому я б рекомендувала користуватись досвідом Китаю. Знаю, що у місті Гуанчжоу карантин зняли, коли протягом місяця не було виявлено жодного випадку коронавірусу", сказала лікарка-госпіталістка у Montefiore Medical Center Валентина Голобородько.

"Багато говориться, що необхідно провести широке тестування на антитіла перед тим, як знімати карантин. І в першу чергу знімати карантин для людей, в яких є імунітет від COVID-19. Але треба довести, що в людей ці антитіла дійсно дають імунітет до коронавірусу – в яких титрах, в яких рівнях і які антитіла. На сьогодні позитивний тест на антитіла ще не гарантує імунітет від COVID-19. На це питання ще шукають відповіді, і таку політику тестування мають провести", - сказала лікарка.

Голобородько вважає, що карантин треба знімати дуже поступово і дуже ретельно стежити за новими випадками, щоб, якщо буде спалах, можна було різко його зупинити та повернутись до обмежень. Поки є тільки досвід зняття карантину в Китаї, і вони виявились досить ефективними в подоланні епідемії.

Чітких маркерів, коли саме можна скасовувати карантин, немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вакцини коронавірус не зникне

"Щодо карантину ще хотілося б сказати про показники, які нам просигналізують, що можна знімати карантин. Це питання поставили колишньому очільнику CDC – нашого головного органу з охорони здоров'я. Напряму він не відповів, але сказав важливе, що ми можемо зняти карантин, коли точно знаємо, що готові до нової хвилі. Для цього має бути повсюдне тестування, доступне будь-якому хворому з найменшими симптомами та хворим перед випискою, для підтвердження, що в них більше немає хвороби. Що в нас будуть повністю оснащені лікарні, як захистом для лікарів, так і необхідним устаткуванням для пацієнтів. І коли в нас будуть ізоляційні площі, де можна покласти людей з діагнозом, аби не повертати їх додому, де вони заражатимуть своїх близьких. А нова хвиля неодмінно трапиться після послаблення карантину", - наголосила медик.

Із початку пандемії коронавірусу кількість інфікованих зросла до 2 244 303.

Найбільше випадків захворювання зареєстровано у США – 702 164, Іспанії – 190 839 та Італії – 172 434.

Зараз ви читаєте новину «Після зняття карантину прогнозують нову хвилю заражень COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути