Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 08:33

Передбачили розкол в оточенні Путіна

Передбачили розкол в оточенні Путіна
Російська еліта може розділитися на дві частини. Фото: newsweek.com

Російська еліта може розділитися на дві частини через наближення публікації Сполученими Штатами Америки "Кремлівської доповіді".

Про це написав Слава Рабинович, російський блогер і фінансист, передає "Апостроф". Він підкреслив, що Володимир Путін, президент Росії, "18 років служив для так званої еліти якимось дахом, щоб красти в Росії, а активи тримати на Заході". Однак зараз зростає можливість розколу цієї еліти.

"Ті, кому пізно пити "Боржомі" - тобто Ковальчук, Тимченко, Ротенберги, Якунін, Патрушев, Кисельов, ось ця мразота, яка вже потрапила під санкції і не зможе ніяким чином з-під них вибратися до кінця свого життя, - будуть триматися при Путіні і будуть з ним до кінця. Їм просто більше нікуди податися. А ось ті, кому є що втрачати, повинні будуть зробити свій вибір. Їх американці запитують: ви, хлопці, з ким? Ось у вас є мільярд, у деяких десять, а у деяких навіть п'ятнадцять і сімнадцять мільярдів доларів в активах і грошових коштах. Ви що вибираєте: Америку і свої мільярди чи Путіна?", - переконує Рабинович.

Він передбачає, що ймовірно, більшість з них виберуть свої гроші.

Та підсумовує: "Ми не знаємо, як це буде відбуватися - як довго, в якій формі. Зараз сказати неможливо. Механізмів в Росії немає: механізми імпічменту і змінюваності влади не працюють. А якщо нічого не працює, єдине, що ми можемо сказати, процес заміни президента в Росії відбудеться точно не на виборах. А як він станеться - ніхто не знає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дайте йому загинути смертю хоробрих" - російському пропагандисту запропонували приїхати на передову

Одним із головних ворогів росіяни вважають Україну.
Про це свідчать дані опитування "Левада-центру". Зазначається, що при цьому 68% респондентів назвали головним супротивником Сполучені Штати Америки, 29% - Україну, а 14% - Євросоюз.

Зараз ви читаєте новину «Передбачили розкол в оточенні Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути