понеділок, 08 липня 2019 07:45

ОБСЄ підтримали резолюцію щодо окупації Росією грузинських територій

ОБСЄ підтримали резолюцію щодо окупації Росією грузинських територій
ОБСЄ закликає Росію "скасувати своє незаконне рішення про визнання незалежності окупованих територій Грузії" - Південної Осетії і Абхазії. Фото - РБК-Україна

Росію закликають "скасувати своє незаконне рішення про визнання так званої незалежності окупованих територій Грузії" - Південної Осетії і Абхазії. Відповідний проект у резолюції ухвалив Комітет з політичних питань і безпеки при Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Проголосували за документ 50 членів національних делегацій. 5 виступили проти, 9 - утрималися.

Також документом вимагають припинити порушення прав людини та переслідування з політичних мотивів. А також імовірну етнічну дискримінацію стосовно жителів Абхазії і Південної Осетії. Крім того, делегати асамблеї просять Росію дозволити доступ для міжнародних правозахисних механізмів, включаючи відповідні виконавчі структури ОБСЄ, до обох республік, передає ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ прийняла резолюцію щодо газопроводів в обхід України

Проєкт резолюції звинувачує Росію в окупації і кроках в напрямку фактичної анексії цих двох республік. ПА ОБСЄ знову заявляє про повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії. У резолюції також висловлюється серйозна стурбованість з приводу того факту, що Грузія позбавлена можливості здійснювати законну юрисдикцію над своєю територією через незаконну окупацію з боку Російської Федерації і її кроки щодо фактичної анексії Абхазії і Південної Осетії.

У документі також наголошується, що Росія несе відповідальність за порушення прав людини та основних свобод в республіках, а також за імовірне нарощування там військових сил, що Асамблея рішуче засуджує.

Загальний комітет з політичних питань та безпеки Парламентської Асамблеї ОБСЄ прийняв резолюцію, в якій закликав Росію деокупувати Крим і вивести війська з України.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ підтримали резолюцію щодо окупації Росією грузинських територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути