Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2018 16:40

Знайшли місце, де відбулося біблійне чудо
6

У пагорбах знайшли тунелі, які можуть бути справжньою Каною
Фото: Daily Mail
У пагорбах знайшли тунелі, які можуть бути справжньою Каною
Стіни вкриті християнською символікою та звертаннями до Ісуса як до Бога
Стены покрыты христианской символикой и обращениями к Иисусу как к Богу
Біля алтаря знайшли золотого грифона

Науковці припускають, що знайшли місце, де Ісус перетворив воду на вино. Це було його перше чудо.

У Євангелії від Івана написано, що диво відбулося під час весілля в Кані Галілейській. Сучасні паломники приходять до міста Кафр-Кана на півночі Ізраїлю. Але науковці знайшли християнські печери на 8 км північніше. Припускають, що це й було справжнє місце чуда, повідомляє Daily Mail.

Археологи відкрили на пагорбах древнє селище Хірбет Кана. Воно датоване 323 р. до н. е. - 324 р. н. е. Тут є печери, розписані хрестами та зверненнями до "господа Ісуса". Всередині знайшли кам'яний алтар і шість кам'яних посудин, у яких тримали вино. Саме з них могли подавати напій під час весілля, припускають.

Були ще три місця, які могли б бути Каною. Але жодне з них не має стільки доказів, говорить Том МакКаллаф, який керував розкопками. Місце відвідували паломники наприкінці V - VI ст. Також сюди навідувались хрестоносці. Про нього, скоріше за все, писав єврейський історик Йосип Флавій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У старовинному будинку знайшли послання нащадкам

"Йосип, Новий Заповіт та рабинські тексти твердять, що Кана була єврейським селищем, поблизу Галілейського моря та району нижньої Галілеї. Хірбет Кана відповідає усім цим критеріям", - каже Маккаллаф.

Сучасна Кана не вважалася святим місцем до 1700-х років. Такий статус їй присвоїли монахи-францисканці, які шукали простіших шляхів, а не історичної достовірності, вважає науковець.

Таємне послання в майбутнє знайшли на уламках давньоєгипетського саркофага віком 2 тисячі років. Вчені розшифрували фрагменти тексту. У написі вказали ім'я жінки, якій належали останки. Знизу вибили кілька слів епітафії

Зараз ви читаєте новину «Знайшли місце, де відбулося біблійне чудо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути