субота, 17 вересня 2022 15:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Нападу зазнав увесь міжнародний порядок – у НАТО зробили важливу заяву

Нападу зазнав увесь міжнародний порядок – у НАТО зробили важливу заяву
Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що альянс й надалі буде підтримувати Україну у війні з Росією. Фото: twitter.com/cmc_nato

Із настанням зими та енергетичними викликами НАТО не змінюватиме свою позицію щодо підтримки України.

Війна, розв'язана Росією, стала глобальною небезпекою. Про це 17 вересня на засіданні Військового комітету НАТО в Таллінні заявив його голова Роб Бауер.

Він вкотре відзначив надзвичайну сміливість Збройних Сил України та всього українського народу. Зазначив, що ця хоробрість "знову й знову братиме гору над опонентом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Імперська Росія знову прагне полонити інші країни" – у річницю нападу СРСР Дуда нагадав про Україну

"Союзники НАТО підтримуватимуть їх стільки, скільки необхідно. Наближається зима, але наша підтримка залишиться незламною. Нападу зазнав увесь міжнародний порядок, заснований на правилах", – сказав Бауер.

Він також акцентував на таких загрозах, як терористичні угруповання, що створюють глобальні й локальні кризи. А також Китай, "який масово нарощує військові зусилля і вдається до небезпечної риторики".

За словами голови Військового комітету НАТО, неспровокована російська війна проти українців стала початком нової доби глобальної безпеки і є більшою, ніж лише проблемою України.

"І ми готові очікувати неочікуваного", – сказав Бауер.

Російська Федерація та її президент Володимир Путін є найбільшою нині загрозою для Північноатлантичного альянсу. На цьому тлі Німеччина готова взяти на себе "провідну відповідальність" за безпеку європейського контингенту. А збройні сили країни мають стати "найоснащенішими" у Європі. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

У Румунії розпочалися військові навчання НАТО Justice Eagle у навчальному бойовому центрі, розташованому в комуні Смардан на сході країни. У навчаннях беруть участь солдати з країн-союзниць Альянсу: Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «Нападу зазнав увесь міжнародний порядок – у НАТО зробили важливу заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути