пʼятниця, 16 вересня 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив гучну заяву щодо Путіна й безпеки НАТО

Шольц зробив гучну заяву щодо Путіна й безпеки НАТО
Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав Росію найбільшою загрозою НАТО. Фото: facebook.com/olafscholz

Російська Федерація та її президент Володимир Путін є найбільшою нині загрозою для Північноатлантичного альянсу.

На цьому тлі Німеччина готова взяти на себе "провідну відповідальність" за безпеку європейського контингенту. А збройні сили країни мають стати "найоснащенішими" у Європі. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції у столиці Німеччини Берліні, пише CNN.

"Як найгустонаселеніша країна з найбільшою економічною могутністю та країна в центрі континенту, ми маємо досягти того, щоб наша армія стала наріжним каменем звичайної оборони в Європі, найкраще оснащеною силою", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки для України. Президентка Єврокомісії висловила свою позицію

Він підкреслив, що його країна нібито надто довго виконувала такі функції, як-от буріння свердловин, забезпечення гуманітарної допомоги, боротьбу з повенями, допомогу у вакцинації під час пандемії.

"Але це не ваша основна місія. Основне завдання Бундесверу, німецьких збройних сил, – захист свободи у Європі", – сказав Шольц.

Він також заявив про те, що Європа має взяти на себе набагато більше відповідальності в рамках НАТО на тлі війни Росії проти України.

"Нам доведеться звикнути до того, що путінська Росія в найближчому майбутньому визначатиме себе як противника США, НАТО та ЄС. НАТО, як і раніше, несе відповідальність за колективну оборону всього Альянсу з акцентом на Європу. Надійне стримування залишається ключовим елементом", – підсумував Шольц.

13 вересня Олаф Шольц і Володимир Путін 1,5 год. говорили телефоном. Розмова стосувалася війни Росії проти України та її наслідків. Шольц закликав Путіна якнайшвидше знайти дипломатичне рішення припинення вогню і повністю вивести російських військ. Також поважати територіальну цілісність й суверенітет України.

Після розмови Шольц заявив, що позиція російського диктатора щодо війни не змінилася. Путін не усвідомив, що розпочинати війну було помилкою, повідомив канцлер Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив гучну заяву щодо Путіна й безпеки НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути