четвер, 15 вересня 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Румунії стартували військові навчання НАТО

У Румунії стартували військові навчання НАТО
У Румунії розпочалися військові навчання НАТО Justice Eagle за участі союзників з Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та США. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У Румунії розпочалися військові навчання НАТО Justice Eagle у навчальному бойовому центрі, розташованому в комуні Смардан на сході країни.

У навчаннях беруть участь солдати з країн-союзниць Альянсу: Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки, пише "Європейська правда" з посиланням на міноборони Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 5 тис. українських військових уже пройшли підготовку у Великій Британії

"Приблизно 700 румунських солдатів багатонаціональної бригади "Південний Схід" і союзники з Франції, Нідерландів, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки з понад 80 одиницями техніки беруть участь з 12 до 23 вересня у спільних навчаннях Justice Eagle 22", – ідеться в повідомленні.

Метою навчань НАТО є збільшення оперативної сумісності та взаємної довіри між союзниками, а також тактичних бойових стрільб.

Віцепрем'єр-міністерку Канади Христя Фріланд розглядають серед кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО, пишуть ЗМІ. Зараз Північноатлантичний альянс очолює Єнс Столтенберґ.

Серед інших можливих кандидаток згадують колишню президентка Хорватії Колінду Грабар-Китарович, експрезидентку Литви Далю Ґрібаускайте і колишню президентку Естонії Керсті Кальюлайд.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії стартували військові навчання НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути