середа, 22 грудня 2021 17:23

Напад Росії: Латвія готова надати Україні військову допомогу

Напад Росії: Латвія готова надати Україні військову допомогу
Латвійських військовослужбовців у зону конфлікту не відправлятимуть. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Усі країни Балтії готові надати військову підтримку Україні в разі вторгнення Росії. Однак латвійських військових у зону конфлікту не відправлятимуть.

Про це заявив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, пише Sargs.

За його словами, імовірне вторгнення безпосередньо не стосуватиметься Балтійського регіону, але необхідно підготуватися до гібридних атак Росії на Латвію.

"Щодо країн Балтії та Європи, то українці зараз захищають наші інтереси. Україна має право на незалежність, право обирати власне майбутнє і спосіб життя. Наскільки це можливо, ми готові підтримати народ і державу Україна невійськовими засобами й військовою допомогою. Крім відправлення наших солдатів в Україну", - сказав Пабрікс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО назвали кількість російських військових на кордонах

Якщо Росія вирішить атакувати Україну, сценарій 2014-го не повториться, оскільки українська армія набагато краще підготовлена, в українському суспільстві багато патріотів, які хочуть захистити свою країну, додав міністр.

"Це вельми складний час для переговорів між НАТО й США з одного боку й Росією з іншого. Що змушує мене бути обережним: слухаючи риторику Путіна, постає питання: чи вони тоді відмовляться від усього, про що говорили?

Якщо міністр оборони Росії дозволяє собі говорити, що на Донбасі чи десь ще в Україні є найманці США та, можливо, хімічна зброя, то від таких заяв можна відступити. Ми не збираємося ризикувати, але готові до найгіршого", - наголосив Пабрікс.

Росія за 2 год. здатна відрізати країни Балтії від НАТО. Для здійснення такої операції РФ може залучити мігрантів на білорусько-польському кордоні, пише The Times. Кремль може використати біженців для захоплення Сувалського коридору. За такого сценарію Росія може виштовхнути мігрантів у коридор і розпалити сутички.

Зараз ви читаєте новину «Напад Росії: Латвія готова надати Україні військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути