четвер, 21 квітня 2022 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Намародерені кадировцями комбайни знайшли у Чечні

Намародерені кадировцями комбайни знайшли у Чечні
Російські окупанти не припиняють мародерити в Україні. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Викрадену кадировцями в Мелітополі на Запоріжчині сільськогосподарську техніку, яку виявили в Чечні під Грозним, виробник дистанційно вимкнув.

Зробити це вдалося завдяки спеціальним маячками, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація вранці 21 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Путіна грабує мирних українців - що "виносять"

Там нагадали, що встановити поточне місце перебування крадених комбайнів допомогли ті ж маячки. Техніку засікли на території фірми, яку пов'язують із головою Чечні Рамзаном Кадировим.

"Завдяки маячкам, що були встановлені на комбайнах, тракторі та сіялці, якими незаконно заволоділи кадировці, виробник не тільки визначив місце перебування вкраденої техніки, а й зміг вимкнути машини. Тож тепер вони стали просто купою металобрухту", - повідомили в ОВА.

Ідеться про сільськогосподарську техніку американського виробника John Deere. ЇЇ кадировці вкрали з виставкового майданчика компанії "Агротек-Інвест", дилера John Deere в Україні. Окупанти вивезли три нові комбайни, трактор, три сіялки загальною вартістю €1,5 млн і 20 т фірмових мастил.

Завдяки встановленим на техніці системам, фахівці John Deere визначили, що техніка знаходиться у чеченському селищі Закан-Юрт неподалік від Грозного.

Судячи з адреси, комбайни й трактор пригнали на територію вже ліквідованого госхоза "Закан-Юрт", спеціалізація якого - вирощування зернових.

Зараз ви читаєте новину «Намародерені кадировцями комбайни знайшли у Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути