понеділок, 18 січня 2021 10:11

На помилування у Трампа залишилися два дні

На помилування у Трампа залишилися два дні
Дональд Трамп в останній день свого президентства оголосить помилування. Фото: unsplash.com

Президент США Дональд Трамп готується оголосити близько 100 помилувань у останній повний день перебування на посаді у вівторок, 20 січня. Серед помилуваних будуть "білі комірці" та знаменитості, але навряд - сам Трамп.

Засідання для складання остаточного списку президент США провів у Білому домі в неділю, з посиланням на власні джерела повідомляє CNN.

Першу частину помилуваних Трампом звільнили минулого тижня, другу випустять з ув'язнення у вівторок. Зараз чиновники очікують, що остання серія буде єдиною - якщо Трамп в останню хвилину не вирішить помилувати суперечливих союзників, членів своєї сім'ї або себе. Очікується, що остання партія заходів з помилування включатиме кроки, спрямовані на реформу кримінального правосуддя, та більш суперечливі - можливо, надані політичним союзникам.

Помилування є одним із кількох пунктів, які Трамп повинен виконати до закінчення свого президентства за кілька днів. Чиновники Білого дому також ще мають підготовлені розпорядження, і президент все ще сподівається розсекретити інформацію, пов'язану з російським розслідуванням, до його відставки.

Заворушення 6 січня, що призвели до другого імпічменту Трампа, ускладнили його бажання помилувати себе, своїх дітей та особистого адвоката Руді Джуліані.

На даний момент помічники не думають, що він це зробить, але лише Трамп знає, що робитиме з останньою частиною президентської влади до того, як він буде офіційно поза посадою опівдні 20 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд імпічменту Трампа почнуть у день інавгурації Байдена

Трамп все ще отримує декілька потоків рекомендацій щодо помилування від тих радників, які залишаються в Білому домі, а також від людей, що знаходяться поза будівлею, які місяцями лобіюють себе або своїх клієнтів. Союзники вважають, що Трамп намагатиметься в останні момент отримати вигоду з посади президента.

"Все це операція. Він любить помилування, бо вони є одностороннім. І він любить виявляти прихильність до людей, які, на його думку, будуть йому винні", - заявило одне джерело, знайоме з цим.

Трамп заявляв, що планує помилувати людей, які штурмували Капітолій - вони, мовляв, не зробили нічого поганого. Інші імена, що привертають увагу, такі як Джуліан Ассанж, у даний час також не вважаються серед людей, які отримують помилування. Невідомо, чи отримає помилування колишній радник Трампа Стів Беннон.

Серед імен, включених у список, називають доктора Соломона Мелгена, офтальмолога з Палм-Біч, штат Флорида. Його 2018-го засудили до увя'знення на 17 років за десятками фактів шахрайства в галузі охорони здоров'я. Мелген був одним підозрюваних у закритій на той час справі про корупцію проти сенатора-демократа штату Нью-Джерсі Боба Менендеса. Хоча його ім'я здивувало деяких союзників Трампа, враховуючи ставлення президента до Менендеса, Мелген розглядається як заможна і впливова фігура на півдні Флориди. Справу про корупцію проти Менендеса та Мельгена припинило Міністерство юстиції в січні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп хотів би помилувати сам себе

Усередині Білого дому відбувалися серйозні суперечки щодо клопотання про помилування від імені союзників та адвокатських груп. Тож імена можуть бути додані в список чи викреслені в останній момент.

Раніше повідомляли, що протягом останніх днів перебування на посаді Трампа були повні прохання про помилування від союзників, лобістів та інших, які сподіваються заробити на відданості Трампу. За даними ЗМІ, в неділю деякі з цих людей отримували десятки тисяч доларів за лобіювання від імені злочинців, що сподіваються на помилування.

Список усе ще є мінливим, і це також може змінитися. Проте, як очікується, Трамп покине Білий дім 20 січня і може видати помилування до обіду в День інавгурації.

У середу, 6 січня, Конгрес США зібрався, щоб офіційно оголосити Байдена новим лідером країни за підсумком підрахунку голосів вибірників.

Засідання перервали прихильники Трампа. Натовпи протестувальників штурмували Конгрес і прорвалися всередину.

Під час сутичок загинули 4 людини. За годину до цього Трамп заявляв на мітингу про похід на Капітолій.

Учасникам заворушень оголосили обвинувачення.

Зараз ви читаєте новину «На помилування у Трампа залишилися два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути