середа, 30 травня 2018 16:02

"На Марс уже не летимо" - Роскосмос заявив про нестачу фінансування. Соцмережі відповіли

"На Марс уже не летимо" - Роскосмос заявив про нестачу фінансування. Соцмережі відповіли
Володимир Путін перед виборами обіцяв висадитися на Місяць та спорядити місію на Марс. Фото:Down-House.ru

Російський уряд планує скоротити фінансування космічної галузі на 145 млрд рублів - близько $2,3 млрд. Фінансування будуть урізати протягом наступних трьох років.

Представники "Роскосмосу" уже заявили про нестачу фінансування, передаються "РИА Новости".

Через брак фінансування переносяться терміни реалізації деяких проектів. Затримується розробка "міжпланетних проектів" і нової ракетно-космічної техніки. Не можуть розпочати будівництво другої черги космодрому Східний. "Роскосмос" не може вчасно виконати задачі, передбачені Федеральною програмою. Документ, ймовірно, доведеться переписувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська космічна програма опинилася на грані колапсу – Independent

Новим главою державної корпорації "Роскосмос" в травні цього року став Дмитро Рогозін. До того в якості віце-прем'єра курував військово-промисловий комплекс. Робота була зосереджена на розвитку космічної сфери.

Дев'ять запусків російських ракет-носіїв при Рогозіні закінчилися невдачами, підрахували у ВВС. Також Рогозін відповідав за будівництво космодрому Східний. Воно супроводжувалося корупційними скандалами і страйками робітників.

Користувачам мережі Рогозін запам'ятався присутністю на експерименті з собакою. Чиновнику показували рідку речовину, придатну для дихання.

Місце Рогозіна в новому уряді зайняв Юрій Борисов, колишній тимчасово виконуючий обов'язки заступника міністра оборони.

6 червня цього року на космодромі Байконур відбудеться запуск ракети-носія з пілотованим кораблем. Керувати запуском буде особисто Рогозін.

Соцмережі оцінили заяву "Роскосмоса" про нестачу фінансування. Звинувачують Рогозіна у передчасному "розпилі" державних коштів. Жартують, що обіцянка Путіна полетіти на Марс тепер не здійсниться.

У березні цього року президент Росії Володимир Путін анонсував, що 2019-го його країна запустить місію на Марс. Також російські космонавти висадяться на полюсі Місяця. Про це очільник Кремля розповів у фільмі, який зняв прес-секретар путінського виборчого штабу Андрій Кондрашов про свого начальника.

Зараз ви читаєте новину «"На Марс уже не летимо" - Роскосмос заявив про нестачу фінансування. Соцмережі відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути