четвер, 11 листопада 2021 14:40

На кордоні з Польщею від переохолодження помер 14-річний мігрант - ЗМІ

На кордоні з Польщею від переохолодження помер 14-річний мігрант - ЗМІ
Мігранти на кордоні з Польщею / REUTERS

У таборі між Польщею та Білоруссю помер від переохолодження та застуди 14-річний курд з Іраку.

Про це польському виданню OKO.press розповіли два іракські мігранти з табору. Білоруські служби забрали тіло, повідомляє OKO.press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко погрожує перекрити газ Європі

"Допоможіть, замерзнемо" – написали польським журналістам мігранти з табору. Нелегалів не пускають у Польщу польські прикордонники, а назад у Білорусь місцеві силовики.

"На мою думку, найближчим часом мігрантів не випустять. Табір регулярно розтягуватиметься вздовж кордону, буде акція з руйнування паркану до Польщі, щоб максимально послабити Варшаву та ЄС, і змусити їх піти на поступки Лукашенку. На жаль, будуть трупи", - сказав вранці у середу анонімно OKO.press білоруський прикордонник.

Якщо ця інформація підтвердиться, це буде перша жертва в таборі, відкритому у понеділок, 8 листопада. Білоруська влада каже, що вилікувала хлопчика і повернула його назад до табору.

Є також відомості, що білоруські силовики стріляють у повітря, щоб налякати мігрантів і не дати їм можливості повернутися назад до Білорусі. У таборі, в якому може бути до 4 тис. осіб, бракує води, їжі та теплих речей.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про спроби перекидання зброї та боєприпасів мігрантам на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Польщею від переохолодження помер 14-річний мігрант - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути