понеділок, 21 вересня 2020 13:05

Молодим сім'ям доплачуватимуть

Молодим сім'ям доплачуватимуть
Одруження японської принцеси Аяко на простолюдині в Токіо, жовтень 2018-го. Аяко втратила королівський статус через цей шлюб. / The Yomiuri Shimbun

Молодята в Японії зможуть отримати до 600 тис. єн (близько 150 тис. грн. – Gazeta.ua) на початок власного сімейного життя, якщо житимуть на терені муніципалітету, який входить до урядової програми підтримки молодих сімей.

Урядова програма підтримки має вирішити демографічні проблеми та старіння населення. 2019-го в Японії народилося 864 тис. дітей – найменше з 1899-го. Населення країни - 126 млн. Про це пише польське видання Rzeczpospolita з посиланням на японське інформагентство Kyodo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед найстаріших людей 88% - жінки

Урядова програма діятиме з квітня наступного року. Причиною її запуску послужило те, що молоді пари дедалі пізніше одружуються або не одружуються взагалі. Часто причиною називають непевне економічне становище.

Щоб скористатися урядовою програмою, в парі повинен мати понад 40 років кожен. А їх спільний дохід - бути менше 5,4 млн. єн на рік ($52 тис. – Gazeta.ua).

Програма вже працює в тестовому режимі. До липня охопила 281 із 1719 муніципалітетів. Зараз регіональна влада на 50% покриває виплати для молодят, а 2021-го буде лише на 33%.

Згідно даних 2015 року японського "Інституту дослідження населення та соціальної безпеки", 29% чоловіків, віком 25-34 роки, та 17,8% жінок того ж віку - живуть самотньо. Головною причиною відмови від сімейного життя називають непевне фінансове становище.

Зараз ви читаєте новину «Молодим сім'ям доплачуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути