пʼятниця, 30 травня 2008 17:16

Молдова готова почати демаркацію кордону біля Придністров"я

У Молдові підтверджують готовність почати демаркаційні роботи на центральній (придністровській) ділянці українсько-молдавського державного кордону. Про це заявив Посол Республіки Молдова в Україні Сержіу Статі.

У Молдові підтверджують готовність почати демаркаційні роботи на центральній (придністровській) ділянці українсько-молдавського державного кордону. Про це заявив Посол Республіки Молдова в Україні Сержіу Статі сьогодні під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Костянтином Елісєєвим.

Сторони обговорили стан реалізації "Графіку вирішення першочергових питань українсько-молдавських відносин", підписаного 1 лютого 2008 року в місті Кишиневі, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України

Також дипломати відзначили високу динаміку і пріоритетність переговорного процесу, спрямованого на врегулювання існуючих проблемних питань українсько-молдавської співпраці в конструктивному дусі.

Нагадаємо, в квітні поточного року міністр закордонних справ України Володимир Огризко відзначав, що Україна і Молдова вже демаркували дві третини спільного кордону, і висловив надію, що цього року сторони досягнуть згоди про початок демаркаційних робіт на придністровській ділянці українсько-молдавського кордону.

"По завершенню цих робіт Україна підпише з Молдовою договір про державний кордон. Тим самим питання про проходження кордну між Україною і Молдовою буде раз і назавжди закрито", - відзначив голова українського зовнішньополітичного відомства.

В той же час, влада Румунії не так давно ставила питання про взаємні територіальні претензії України і Молдови.

За повідомленням бухарестської газети Ziua, на організованих Фондом Аденуера в румунській столиці дебатах президент Румунії Траян Бесеску заявив, що Україна повинна повернути Молдові Південну Бесарабію і Північну Буковину, якщо хоче приєднати до себе Придністров"я.

На його думку, в Києві "є претензії з приводу повернення Придністров"я Україні", але при цьому там "забувають про повернення Кишиневу Південної Бесарабії і Північної Буковини - територій, які колишня Українська РСР отримала після Другої світової війни", повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Молдова готова почати демаркацію кордону біля Придністров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути