понеділок, 29 жовтня 2018 19:16

Містичний маяк та острів ляльок – найбільш моторошні місця світу, де живуть привиди
10

Британський історик Роберт Гренвілл написав книгу, в якій дослідив 150 найбільш моторошних місць на планеті. Нова книга дослідника називається "Місця з привидами" ("Haunted Places").

Гренвілл вивчає стародавні й покинуті будівлі, за якими закріпилася слава місць, де живуть привиди, розповідає Mail Online.

На острові покинутих ляльок у Мексиці десятки старих ляльок висять на деревах й у різних закутках. Знаходиться він на одному з каналів району Сошимілко.

До 2001 року тут мешкав Джуліан Сантана Баррера. Він став свідком смерті маленької дівчинки, що потонула в каналі біля острова. Пізніше на місці її загибелі чоловік знайшов ляльку. Джуліан повірив, що іграшка пов'язана з духом дівчинки. Щоб заспокоїти її душу, він почав збирати викинуті ляльки й розвішувати їх на острові. Прожив серед них майже півстоліття. А загинув він так само, як і дівчинка, потонувши в каналі.

Острів покинутих ляльок у районі Сошимілко, Мексика
Фото: Daily Mail
Колишня текстильна фабрика Слейтер Мілл, де часто травмувалися й гинули маленькі діти
За маяком у Сейнт-Огастіні закріпилася слава місця з привидами після того, як тут трапилося кілька смертельних випадків
Катакомби Парижа перетворилися в підземне кладовище після того, як старі місцеві кладовища виявилися переповненими. Тут ховали жертв чуми в XV столітті і загиблих під час Варфоломіївської ночі
Кладовище в місті Вунсокет, Род-Айленд, США. У 1955 році через шторм Діана понад 50 останків похованих тут людей були вимиті зі своїх могил

Текстильна фабрика Слейтер Мілл, збудована 1973 року в Род-Айленді, першою в США працювала на водяному млині. Механізми у важкодоступних місцях чистили й перевіряли маленькі діти. Вони часто отримували травми, а то й гинули під час роботи. Зараз у будівлі діє місцевий музей промисловості, але відвідувачі часто повідомляють, що ніби-то чують дитячі крики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 місць України, які страшно відвідувати

Маяк у Сейнт-Огастіні, найдавнішому місті США, збудували в 1824 році. Тут сталося кілька смертельних випадків, після яких за маяком закріпилася слава місця з привидами. Один з охоронців будівлі загинув, коли впав із вежі. Інший любив сигари, й відвідувачі маяка іноді повідомляють, що чують запах сигар усередині. Наприкінці ХІХ століття тут потонули двоє дочок чоловіка, якого найняли зробити ремонт. Кажуть, що їхній сміх досі чують поблизу.

Серед інших місць, про які розповідає Роберт Гренвілл, – кладовище у Вунсокеті, США, паризькі катакомби, Гайгейтський цвинтар у Лондоні, в'язниці у Менсфілді й Філадельфії, оперний театр у Дербі, замок Шато де Фужер, абатство Мон-Сен-Мішель.

Покинутий маєток Pool Park біля міста Рутін у британському Північному Уельсі виставили на продаж за £1,75 млн - $2,26 млн. Екстрасенси стверджують, що у ньому живуть привиди. Руїни планують перетворити на будинок людей похилого віку, якщо команда будівельників не злякається потойбічних явищ. У будинку є дерев'яні панелі, каміни унікальної конструкції і фасад у готичному стилі.

Зараз ви читаєте новину «Містичний маяк та острів ляльок – найбільш моторошні місця світу, де живуть привиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути