середа, 17 жовтня 2018 02:24

7 місць України, які страшно відвідувати
7

В Україні є кілька місць, де відбуваються дивні речі, які лякають людей. Їх не можна пояснити за допомогою науки або логіки, тому їх звикли обходити іншими шляхами.

Підбірка найбільш містичних куточків стане в нагоді мандрівникам, як люблять полоскотати собі нерви, пише clutch.ua.

Вінницька психіатрична лікарня

Автор: clutch.ua
  Вінницька психіатрична лікарня
Вінницька психіатрична лікарня

Історія цієї лікарні, яка з'явилася в кінці 19 століття в Вінниці, наповнена страшними подіями.

Тут лікували хворих жахливими методами: кровопусканням, опіками, п'явками, проносним засобами, оцетом, голодуванням, водолікуванням. Людей зв'язували ременями і, навіть, застосовували кайдани. Від такого лікування смертність серед пацієнтів була просто вражаючою.

У радянську окупацію сюди потрапляли люди, які не догодили уряду. Над ними проводили експерименти.

Тюрма на Лонцького

Автор: clutch.ua
   Тюрма на Лонцького
Тюрма на Лонцького

Зараз це музей-меморіал жертв окупаційних режимів, але в ХХ ст. це була в'язниця польського, радянського і нацистського режиму. Речі, які тут відбувалися навіть описувати важко. Незважаючи на відсутність легенд про це місце, знаходиться там дуже некомфортно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінь ходить світом: як виглядають різні куточки світу в цей сезон

Кладовище з вампіром

Автор: clutch.ua
  Кладовище з вампіром
Кладовище з вампіром

Старовинне кладовище в Івано-Франківську є справжньою знахідкою для любителів вампірів. У 1974 році в місті знайшли трупи з дивними слідами укусів на шиї. Ходять легенди, що саме там колись був похований вампір. Його могилу вирішили зруйнувати військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей відразу припинилися.

Зелений театр

Автор: clutch.ua
  Зелений театр
Зелений театр

Місце сповнене легендами і приваблює любителів паранормальних явищ. Зелений театр - це величезна споруда з підземними ходами і тунелями. Ходять історії, що він є центром підземних комунікацій ще з часів заснування Києва.

Також існує думка, що тут любив гуляти письменник Михайло Булгаков. Говорять, що неподалік був цвинтар самогубців і померлих немовлят, а за радянських часів злочинці залишали тут тіла вбитих.

Ставка Гітлера "Вервольф"

Автор: clutch.ua
  Ставка Гітлера "Вервольф"
Ставка Гітлера "Вервольф"

Ставка Адольфа Гітлера у Вінницькій області була зменшеною копією головної ставки "Вольфшанце" в Східній Прусії . Будували комплекс 5 тис. радянських військовополонених, всі були вбиті. За загадкових обставин загинули і німецькі інженери - їх літак вибухнув в повітрі.

Долина привидів

Автор: clutch.ua
  Долина привидів
Долина привидів

Гірський масив Демерджі або Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадують людей, тварин і химер. Люди тут часто страждають від галюцинацій та марень через місцеві рослин, які виділять речовини, що викликають тимчасові розлади психіки.

Дослідники паранормальних явищ стверджують, що Долина привидів - це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних навчань.

Поляна "Громовище"

Автор: clutch.ua
  Поляна "Громовище"
Поляна "Громовище"

Вночі поляна дивно світиться, а після цього в небо піднімається яскравий промінь світла. Люди, які потрапляють сюди, починають себе погано почувати, а під час грози це місце буквально притягує до себе блискавки, через що загинуло багато людей. На галявині археологи також виявили древнє капище.

Американський фотограф британського походження Пол Брейк робить фото будівель в Нью-Йорку, які нагадують декорації для фільму жахів. Також Пол зробив знімки форта Річмонд, якому 400 років і краєвид зі статуєю Свободи з вікна госпіталю для емігрантів (будівля закрита для громадського доступу)

Зараз ви читаєте новину «7 місць України, які страшно відвідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути