вівторок, 20 березня 2018 12:42

Міністр юстиції Норвегії іде у відставку через пост у соцмережі

Міністр юстиції Норвегії іде у відставку через пост у соцмережі
Сільві Лістхауг перебувала на посаді міністра 63 дні Фото:document.no

Глава міністерства юстиції Норвегії Сільві Лістхауг іде у відставку через власні публікації в соціальній мережі. Вона перебувала на посаді міністра 63 дні.

Про намір піти у відставку міністр повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі за кілька годин до початку голосування в парламенті щодо винесення вотуму недовіри міністру. Про це повідомляє aftenposten.

В опублікованому повідомленні Сільві Лістхеуг стверджує, що стала жертвою "полювання на відьом". Його організував глава конкуруючої Робочої партії Йонас Гаром Стьоре, який домагається припинення дебатів із міграційних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештували екс-президента Франції Ніколя Саркозі

"Я зіткнулася зі справжнім полюванням на відьом і обмеженням свободи слова на тему, яка є однією з найважливіших для майбутнього Норвегії. Свобода думки є важливою норвезькою і західною цінністю, за яку ми повинні боротися" - пояснила Лістхауг.

9 березня Лістхеуг опублікувала в соціальній мережі коментар, в якому заявила, що представники Робочої партії "більше піклуються про права терористів, ніж про національну безпеку". Ці коментарі породили гостру критику.

Лістхауг пізніше видалила пост і вибачилася в парламенті, однак опозиційні партії все одно ініціювали голосування щодо вотуму недовіри, бо, на їхню думку, міністр не була щирою у своїх вибаченнях.

Зараз ви читаєте новину «Міністр юстиції Норвегії іде у відставку через пост у соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути