середа, 16 січня 2019 07:34

Мей не піде у відставку через Brexit

Мей не піде у відставку через Brexit
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей не буде подавати у відставку після провалу голосування в парламенті країни про умови виходу з Євросоюзу. Фото - Delo.ua

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей не буде подавати у відставку після провалу голосування в парламенті країни про умови виходу з Євросоюзу. Про це сказав представник британського прем'єра.

Крім того, за словами співробітника канцелярії глави уряду країни, Мей сконцентрується на Brexit і в найближчі дні обговорить ситуацію з владою Євросоюзу, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей: Другого референдуму по Brexit не буде

Мей, як заявляють в канцелярії прем'єра, все ще користується підтримкою нижньої палати парламенту. Навіть при вираженні вотуму недовіри уряду (голосування про вотум відбудеться у середу,16 січня, о 19:00), у Мей буде 14 календарних днів на відновлення довіри.

Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала проти угоди про вихід з Євросоюзу, який було запропоновано урядом прем'єр-міністра Терези Мей. Проти проголосували 432 парламентарія, за - 202. Ухвалення угоди потребувало щонайменше 318 голосів. Уряд має протягом трьох днів запропонувати інший варіант угоди. Серед інших можливих варіантів - отримання від Євросоюзу відтермінування для того, аби розробити нові домовленості або вихід країни з ЄС без будь-яких умов.

Зараз ви читаєте новину «Мей не піде у відставку через Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути