середа, 19 січня 2022 13:23

Має космічне походження: на продаж виставили рідкісний чорний діамант

У Дубаї аукціонний дім Sothebyʼs представив чорний діамант, який потрапив на Землю з космосу внаслідок удару метеорита або з "алмазоносного" астероїда.

За камінь із первинною вагою понад 111 г сподіваються отримати $6,8 млн, пише CNN. Торги відбудуться в Лондоні у лютому.

"Форма діаманта схожа на долоню Хамса — близькосхідного знака захисту, що з арабської перекладається як "п'ять пальців долоні". Тема числа проходить по всьому каменю: крім своїх 555,55 карата він також містить рівно 55 граней. Його продаж є унікальною нагодою придбати одне з найрідкісніших космічних чудес, відомих людству віком у мільярд років", - зазначають у Sothebyʼs.

Аукціонний дім називає природний огранений чорний діамант такого розміру надзвичайно рідкісним явищем. Камінь назвали The Enigma.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік випадково знайшов сапфір вагою 510 кг

Автор: Twitter/Sotheby’s
  Камінь назвали The Enigma
Камінь назвали The Enigma

Чорні алмази, також відомі як алмази Карбонадо, можуть бути датовані від 2,6 до 3,8 млрд років. Вони містять сліди азоту та водню — елементів, знайдених у міжзоряному просторі. Вони також містять осборніт — це мінерал, присутній у метеоритах.

У Ботсвані виставили на огляд алмаз, який вважається третім найбільшим у світі. Камінь з первинною вагою 1098 каратів, тобто 219,6 г, виявила алмазна фірма Debswana на руднику Джваненг. Другий за величиною алмаз у світі також знайшли у Ботсвані 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Має космічне походження: на продаж виставили рідкісний чорний діамант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути