четвер, 01 жовтня 2020 17:01

Маніяк убивав дівчат, схильних до суїциду

Маніяк убивав дівчат, схильних до суїциду
Маніяк-убивця Такахіро Сіраісі / Getty Images

У Японії серійний вбивця зізнався, що зґвалтував і вбив 8 жінок віком 15-27 років і 1 чоловіка. Шукав жертв у соцмережах серед людей, схильних до самогубства.

Чоловік визнав себе винним у токійському суді за всіма звинуваченнями, пов'язаними з убивством і розчленуванням людей 2017-го. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Дзвінок" скоїла самогубство

Такахіро Сіраісі, 29 років, розповів суду, що через Twitter та інші соцмережі зв'язувався з жінками, які висловлювали суїцидальні настрої. Потім вів їх у свою квартиру за 40 км від Токіо, де ґвалтував, грабував і душив. Жертва-чоловік був хлопцем однієї з жінок.

Після цих злочинів у Японії почали відстежувати й зупиняти роботу сайтів, на яких люди пишуть про самогубства. Соцмережа Twitter теж ввела жорсткіші правила проти пропаганди суїцидів чи ушкоджень власного тіла.

Адвокати обвинуваченого стверджували, що звинувачення мають бути полегшені, бо жертви самі хотіли вмерти. Сіраісі, швидше за все, засудять до смертної кари.

Винних у численних вбивствах, пограбуваннях-убивствах чи вбивствах-зґвалтуваннях в Японії зазвичай страчують через повішення.

Підсудного зловили в жовтні 2017-го. Брат однієї з жертв виявив повідомлення від Сіраісі. Він досліджував аккаунт сестри у Twitter після її зникнення. Тоді попросив знайому зв'язатися з Сіраісі та організувати зустріч. Повідомив поліції. Коли правоохоронці прийшли в квартиру маніяка, зізнався, що тіло жінки в морозилці. Потім знайшли частини тіл усіх 9 жертв.

Сусіди розповіли слідчим, що чули неприємний запах із квартири маніяка, коли обвинувачений переїхав туди в серпні 2017-го. Проте не повідомили поліції.

Сіраісі вербував у Токіо жінок для секс-індустрії в Кабукічо - найбільшому районі Червоних ліхтарів японської столиці. За словами прокуратури, завів спеціальний акаунт в Twitter, щоб зв'язатися з жінками, схильними до суїциду. Їх вважав легкою мішенню. Вирок винесуть 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Маніяк убивав дівчат, схильних до суїциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути