Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 18:04

Лукашенко назвав міфом розвиток революційної ситуації в країні

Лукашенко назвав міфом розвиток революційної ситуації в країні
Лукашенко не вірить, що в Білорусі можлива революція. Фото: REUTERS

Особа, яка виконує обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що спонтанна самоорганізація суспільства, розвиток так званої революційної ситуації, нелегітимність виборів тощо - все це міфи.

Про це він повідомив на зустрічі з політичним активом країни у середу, 16 вересня.

"Те, що відбувається сьогодні, не є чимось несподіваним або новим для нас. Старші люди пам'ятають і не таке. У Білорусі в 1990-х тисячі людей виходили на вулиці, перевертали машини, палили їх, кидали коктейлі Молотова на перші поверхи тоді ще не бутиків і магазинів, а у вікна до звичайних людей", - нагадав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала покарати РФ через Навального - МЗС

"Уже цього року Білорусь повернеться до безпечного періоду, який був у нас завжди в Мінську. Час барикад і мітингів завершився. Тепер - наш час. Необхідно продовжувати творити, рухатися уперед через розумні зміни і реформи, про які ми говоримо", - сказав Лукашенко.

Він вважає, що учасники протесту в декількох містах країни хотіли підірвати політичну обстановку.

"Світ уже точно не буде такий, як раніше. Нічого нового, я вам про це говорив: пандемія пройде, де будемо ми? Але Білорусь повинна і повернеться до нормального життя, в тому числі в місті-герої Мінську", - додав Лукашенко.

9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента. Попри численні фальсифікації, ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, який є головою держави вже 26 років. Це вивело людей на масові протести.

Тихановська закликала співробітників силових структур відмовитися від підтримки Олександра Лукашенка, президентський термін якого незабаром закінчується, після чого він втратить легітимність.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав міфом розвиток революційної ситуації в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути