пʼятниця, 02 липня 2021 11:02

Лікар-самозванець колов воду замість вакцини проти коронавірусу

Лікар-самозванець колов воду замість вакцини проти коронавірусу
Чоловікові колють вакцину проти коронавіірусу в столиці Уганди, Кампалі / Getty Images

Поліція Уганди заарештувала двох медсестер і розшукує лікаря-самозванця, який продавав і вводив підроблені вакцини від Covid-19. Кілька сотень людей були "вакциновані", імовірно, звичайною водою.

Фальшивий лікар переконав кілька компаній оплатити вакцинацію працівників. Вартість однієї вакцинації становила $28 - $56. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди відкрили кордон для щеплених українців. Визнаються, зокрема, Covishield і CoronaVac

"Це була афера. Хотів заробити. Він - злочинець. Підозрюємо, давав людям воду, бо вона не має кольору, запаху і не є небезпечною. Він усе ще на втіках і на свободі, але ми шукаємо. Заарештували двох медсестер, яких він винайняв", - каже лікар Уоррен Наамара з адміністрації президента Уганди.

Шахрай переконав "вакцинувати" не менше 812 осіб, але жертв може бути більше.

В Уганді з населенням понад 44 млн осіб офіційно захворіли приблизно 41 тис. і померли 334 людини. У країні вкололи 856 тис. вакцин. Понад 4 тис. угандійців повністю вакциновані.

З травня кількість хворих на коронавірус в Уганді зростає через появу варіанту вірусу Delta. Програма імунізації почалася в березні, але в країні замало вакцин, доправлених у рамках програми Covax.

Сім країн ЄС схвалили індійську вакцину від коронавірусу Covishield, яку використовують також і в Україні. Туристи, які отримали щеплення цим препаратом, матимуть право подорожувати в Австрію, Німеччину, Словенію, Грецію, Ірландію та Іспанію. Естонія також підтвердила, що визнає всі вакцини від Covid-19, які дозволені в Індії.

Зараз ви читаєте новину «Лікар-самозванець колов воду замість вакцини проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути