понеділок, 29 жовтня 2018 13:00

Крихітний світ вражає красою - назвали переможців незвичайного фотоконкурсу
9

Знімок очей азіатського червоного пальмового довгоносика журі назвало переможцем. Автор - Юсеф Аль Хабші
Фото: metro
Фото соруса папороті - скупчення спор, через які папороть розмножується. Автор - Рохеліо Морено
Фотографія Саліуса Гугіса зайняла третє місце. Фотографу вдалося відзняти комаху під назвою пінниця в коконі
Жюрі відмітили також фотографію центральної ямки сітківки ока відзняте Ханеном Кабоу
Так виглядає крапля людської сльози. Зняв її Норм Беркер

Фотографи конкурсу Nikon's Small World показали мікроскопічну красу комах, рослин і навіть людської сльози. Конкурс відбувся вже 44 рік поспіль. 2,5 тис. знімків надіслали фотографи з 89 країн світу. Переміг у конкурсі Юсеф Аль Хабші з міста Абу-Дабі, ОАЕ. Його знімок очей азіатського червоного пальмового довгоносика жюрі визнало найкращим.

Такий вид жуків зустрічається на Філіппінах. Його розмір становить всього 11 мм. Знімок автор створив за допомогою відбитого світла. Склав його із 128 мікрофотографій, пише Metro.

"В оці комах так багато кольорів і ліній, що здається, ніби фотографуєш колекцію ювелірних прикрас, - розповів Юсеф. - Люди рідко можуть оцінити красу дрібних комах. За допомогою мікрофотографій ми можемо відкрити абсолютно новий прекрасний світ, якого раніше не бачили".

Друге місце присудили роботі фотографа Рохеліо Морено з Панами. На ній зображено сорус папороті - скупчення спор, через які папороть розмножується. За допомогою ультрафіолетового світла фотограф відзняв спори на різній стадії їхньої зрілості.

Фотографія Саліуса Гугіса з містечка Напервілль, штат Іллінойс, зайняла третє місце. Фотографу вдалося відзняти комаху під назвою пінниця в коконі. У ньому комаха ховається від хижаків і коливань температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уміють любити: показали зворушливі фото тварин із їхніми малюками

Жюрі відмітили також фотографію центральної ямки сітківки ока, відзняте Ханеном Кабоу. Зображення нагадує яскравий феєрверк, відзнятий на на чорному тлі.

Заявки на участь у конкурсі "Малий світ" наступного року прийматимуть до 30 квітня 2019-го. Переможець конкурсу отримує $3 тис.

Фотограф Еко Адіянто виклав у мережу фото мурахи-ткача, яка несе фрукт, що у кілька разів більший від нього. "Ці комахи малі, але мають надзвичайну силу і здатність працювати у команді".

Зараз ви читаєте новину «Крихітний світ вражає красою - назвали переможців незвичайного фотоконкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути