пʼятниця, 23 жовтня 2020 07:35

Кремль втручається у вибори в США з метою допомогти Трампу - ЗМІ

Кремль втручається у вибори в США з метою допомогти Трампу - ЗМІ
Наразі немає доказів, що російські хакери змінили будь-які механізми підрахунку голосів або інформацію про реєстрацію виборців. Фото: Reuters

Російські хакери отримали доступ до деяких федеральних комп'ютерних мереж США, що може дозволити Кремлю вплинути на президентські вибори в Америці.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на власні джерела.

"Офіційні особи не пояснили, що, на їхню думку, планує зробити Росія, проте вони вважають, що метою операцій стане допомога Дональду Трампу", — йдеться у публікації.

У США вважають, що Москва спробує втрутитися у вибори до дня голосування або ж одразу після нього. Через це американська розвідка куди більш стурбована діями хакерів із РФ перед виборами у США, аніж кібератаками з Ірану.

Наразі немає доказів, що російські хакери змінили будь-які механізми підрахунку голосів або інформацію про реєстрацію виборців. Але хакери можуть використовувати доступ до мереж задля спотворення даних чи публікації закритої інформації, щоб "сіяти хаос і сумніви у достовірності результатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройшли фінальні дебати між Трампом і Байденом: основні тези

11 вересня американський IT-гігант Microsoft заявив, що виявив ознаки втручання групи кіберзлочинців з Росії, Ірану і Китаю в виборчий процес в США напередодні виборів президента 2020 року.

Американський президент Дональд Трамп продовжив режим надзвичайного стану до 12 вересня 2021 року. Таке рішення було прийнято у звʼязку із загрозою іноземного втручання в американські вибори голови держави, які призначені на 3 листопада.

13 жовтня Мicrosoft повідомила, що запобігла масштабній хакерській атаці, яка могла вплинути на вибори президента у США.

Зараз ви читаєте новину «Кремль втручається у вибори в США з метою допомогти Трампу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути