пʼятниця, 11 вересня 2020 12:34

Трамп продовжив режим надзвичайного стану на рік

Трамп продовжив режим надзвичайного стану на рік
Рішення Трампа зобов'язує американські відомства повідомляти в офіс директора Національної розвідки про факти втручання у виборчу інфраструктуру або спроби змінити громадську думку за допомогою пропаганди. Фото: Reuters

Американський президент Дональд Трамп продовжив режим надзвичайного стану до 12 вересня 2021 року. Таке рішення було прийнято у звʼязку із загрозою іноземного втручання в американські вибори голови держави, які призначені на 3 листопада.

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті Білого дому.

"Хоча не було жодних свідчень того, що будь-яка іноземна держава змінила результати або підрахунок голосів на будь-яких виборах у Сполучених Штатах, іноземні держави історично прагнули використовувати вільну і відкриту політичну систему Америки", - йдеться в документі.

Указ дозволяє проводити оцінку зовнішніх загроз і вводити санкції проти осіб, що брали участь у спробах втручання. Рішення Трампа зобовʼязує американські відомства повідомляти в офіс директора національної розвідки про факти втручання у виборчу інфраструктуру та спроби змінити громадську думку за допомогою пропаганди або розголошення секретної політичної інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США мають неймовірну зброю, про яку ніхто не знає - Трамп

Американський IT-гігант Microsoft заявив, що виявив ознаки втручання групи кіберзлочинців з Росії, Ірану і Китаю у виборчий процес в США напередодні виборів президента 2020 року.

Атаки хакерів робилися як проти штабу і пов'язаних з ними людей президента Дональда Трампа, так і проти команди його суперника Джо Байдена, повідомляє блог компанії.

Російські хакери також невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker. Вона займається стратегією передвиборчої кампанії і комунікаціями кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Трамп продовжив режим надзвичайного стану на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути