пʼятниця, 11 вересня 2020 05:12

Російські хакери атакують вибори в США - Microsoft

Російські хакери атакують вибори в США - Microsoft
В Microsoft розповіли про російських хакерів. Фото: Сегодня

Американський IT-гігант Microsoft заявив, що виявив ознаки втручання групи кіберзлочинців з Росії, Ірану і Китаю в виборчий процес в США напередодні виборів президента 2020 року.

Атаки хакерів робилися як проти штабу і пов'язаних з ними людей президента Дональда Трампа, так і проти команди його суперника Джо Байдена, повідомляє блог компанії.

"Одна з груп хакерів під назвою "Стронцій" базується в Росії. Об'єктами її атак стали понад 200 організацій, включаючи штаби кандидатів, неурядові організації, партії і політичні консультанти. Ця організація також, несе основну відповідальність за атаки на президентську кампанію демократів в 2016 році ", - йдеться в заяві Microsoft.

Згідно з твердженнями компанії, за цим угрупованням стоїть російська військова розвідка. Крім того, Microsoft назвала ще дві групи, які, за її даними, втручаються у вибори президента в США: китайська група "Цирконій", яка здійснювала атаки проти ключових осіб передвиборчого процесу в США, зокрема людей, пов'язаних з Джозефом Байденом, а також лідерів думки з різних країн світу і іранська група "Фосфор", яка здійснювала атаки проти особистих акаунтів людей, пов'язаних з передвиборчою кампанією Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери роздають дані американських виборців

Нагадаємо, російські хакери невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker. Вона займається стратегією передвиборної кампанії і комунікаціями кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери атакують вибори в США - Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути