вівторок, 13 жовтня 2020 07:30

Хакери знову атакували вибори в США - Microsoft

Хакери знову атакували вибори в США - Microsoft
Том Берт повідомив, що Microsoft відключила сервери ботнету Trickbot, через які хакери планували отримати доступ до списків із даними виборців. Фото: pixabay.com

Корпорація Microsoft повідомила, що запобігла масштабній хакерській атаці, яка могла вплинути на вибори президента у США.

Віцепрезидент із безпеки Том Берт повідомив, що Microsoft відключила сервери ботнету Trickbot, через які хакери планували отримати доступ до списків із даними виборців, передає CNN.

"Ми відключили ключову інфраструктуру, так що ті, хто працює з Trickbot, більше не зможуть ініціювати нові віруси або активувати ті програми, які вже потрапили у комп'ютерні системи", - сказав він.

Хакери планували, що заражені комп'ютери зі списками виборців і результатами виборів у певний момент повинні були одночасно почати "сіяти хаос і недовіру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери роздають дані американських виборців

10 вересня російські хакери невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker. Вона займається стратегією передвиборної кампанії та комунікаціями кандидата у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

11 вересня американський IT-гігант Microsoft заявив, що виявив ознаки втручання групи кіберзлочинців з Росії, Ірану і Китаю в виборчий процес в США напередодні виборів президента 2020 року.

Американський президент Дональд Трамп продовжив режим надзвичайного стану до 12 вересня 2021 року. Таке рішення було прийнято у звʼязку із загрозою іноземного втручання в американські вибори голови держави, які призначені на 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Хакери знову атакували вибори в США - Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути