середа, 16 жовтня 2019 07:43

Країни ЄС припинили експортувати зброю до Туреччини

Країни ЄС припинили експортувати зброю до Туреччини
ЄС зупинив експорт зброї до Туреччини. Фото: volynnews.com

Країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї до Туреччини. Причиною став військовий наступ країни на позиції курдів у Сирії.

"Військові дії турецької армії серйозно підривають стабільність та безпеку всього регіону, в результаті чого страждають все більше цивільних осіб", - йдеться у заяві міністрів фінансів країни-членів ЄС.

На думку ЄС, це наступ ускладнює перспективи політичного врегулювання конфлікту у Сирії, а також суттєво підриває прогрес, досягнутий міжнародною коаліцією на шляху до перемоги над ІДІЛ. А ІДІЛ залишається загрозою європейській безпеці, а також безпеці Туреччини, регіональній та міжнародній безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели санкції проти Туреччини

"Беручи до уваги той факт, що військові дії Туреччини з її драматичними наслідками все ще тривають, ЄС нагадує про рішення деяких держав-членів негайно припинити експорт зброї до країни. Держави-члени зобов'язуються ухвалити тверду позицію щодо своєї політики експорту озброєнь до Туреччини", - вказано в заяві.

Цього тижня відповідна робоча група збереться для координації та розгляду позицій держав-членів з цього питання.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпочалася давно запланована військова операція на північному сході Сирії в районі, який наразі контролюють курди. 415 "терористів" з курдських загонів народної самооборони були знищені.

Зараз ви читаєте новину «Країни ЄС припинили експортувати зброю до Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути