субота, 12 жовтня 2019 13:31

У Ердогана відзвітували про кількість знищених курдських загонів

У Ердогана відзвітували про кількість знищених курдських загонів
415 "терористів" з курдських загонів народної самооборони були знищені під час операції "Джерело миру" на півночі Сирії. Фото - Європейська правда

415 "терористів" з курдських загонів народної самооборони були знищені під час операції "Джерело миру" на півночі Сирії.

Позиції терористів були вражені як із землі, так і з повітря. Про це 12 жовтня відзвітувало Міністерство оборони Туреччини у Twitter.

"Терористичні позиції PKK/PYD-YPG були ефективно вражені з землі та повітря", - сказано в повідомленні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попри критику міжнародної спільноти пообіцяв продовжити військову операцію.

Також повідомляється про звільнення від курдських формувань міста Рас ель-Айн. "Бійці 2-го корпусу Національної армії звільняють переправу Рас-аль-Айн і штурмують місто, щоб повністю звільнити його від банд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курди відбили наступ турецької армії в Сирії

За уточненими даними, підрозділи турецької армії встановили контроль над 20 населеними пунктами на півночі сирійських провінцій Хасеке і Ракка.

Авіація Туреччини продовжує завдавати інтенсивні удари по прикордонному місту Рас-ель-Айн, де обороняються бійці курдських "Сил народної самооборони".

В результаті атаки загинуло щонайменше 20 цивільних осіб. Понад 100 тисяч біженців покинули райони, де йдуть військові дії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпочалася давно запланована військова операція на північному сході Сирії в районі, який наразі контролюють курди. Цей крок став наслідком того, що президент США Дональд Трамп на вихідних повідомив, що американські війська будуть виведені з району і цього разу не захищатимуть курдів.

Зараз ви читаєте новину «У Ердогана відзвітували про кількість знищених курдських загонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути