Ексклюзиви
субота, 11 квітня 2020 23:34

Коронавірус в світі: ВООЗ закликала Білорусь готуватися до найгіршого сценарію

Коронавірус в світі: ВООЗ закликала Білорусь готуватися до найгіршого сценарію
ВООЗ закликала Білорусь готуватися до найгіршого. Фото: Mind

Голова місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Патрік О'Коннор заявив, що Білорусь вступає в новий етап спалаху коронавірусу.

"Білорусь входить в нову фазу еволюції спалаху коронавірусу. Ситуація викликає занепокоєння і передбачає прийняття нових заходів", - сказав Патрік О'Коннор на брифінгу за підсумками роботи місії, повідомляють білоруські ЗМІ.

Він повідомив, що в Білорусі спостерігається зростання захворюваності COVID-19 в два рази кожні два-три дні. Крива зростання у висхідній досить крута. Для її згладжування потрібні додаткові заходи.

"Ми рекомендуємо посилити заходи дистанціювання, заборонити масові заходи, забезпечити карантин хворих і контактних осіб", - сказав О'Коннор.

Він підкреслив, що зараз настав час зміцнювати взаємодію уряду з суспільством, оскільки ситуація з COVID-19 вимагає консолідації всіх зусиль.

"Це забіг на довгу дистанцію, а не спринт. Нам потрібно бути готовими до того, щоб продовжувати підтримувати заходи протягом 12-18 місяців", - додав представник ВООЗ.

О'Коннор повторив рекомендації припинити масові заходи в Білорусії, коментуючи доцільність проведення в Мінську військового параду 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруси відмовились купувати у РФ тести на коронавірус

Нагадаємо, керівництво Білорусі поки не сприймає всерйоз пандемію і не вводить державних заходів з регулювання захворюваності.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в світі: ВООЗ закликала Білорусь готуватися до найгіршого сценарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути