пʼятниця, 25 лютого 2022 13:11

Китай прогнозовано відреагував на вторгнення Росії в Україну

Китай прогнозовано відреагував на вторгнення Росії в Україну
Китай не засудив російську агресію проти України. Раніше він підтримав так звані "гарантії безпеки" Кремля. Згідно з ними, НАТО не має поширюватися на схід. Тобто, не брати до Альянсу Україну. Фото: pixabay.com

Уряд Китаю відмовився називати російську "військову операцію" в Україні вторгненням і не критикує дії Кремля.

Про це пише Reuters з посиланням на речника китайського міністерства закордонних справа Вана Веньбіня.

"Ми розуміємо виправдане занепокоєння Росії стосовно безпекових питань. Санкції ніколи не були ефективним засобом розв'язання проблеми. Ми сподіваємося, що відповідні сторони зможуть попрацювати над тим, щоб розв'язати проблеми через діалог і консультації", - сказав Веньбіня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі Китаю увійшли в повітряний простір Тайваню - ЗМІ

У Китаї зазначили, що поважають територіальну цілісність усіх країн світу. Водночас на їхню думку, в Україні є своє "складне й особливе історичне підґрунтя".

Також речник китайського МЗС покепкував зі слів американського лідера Джо Байдена стосовно країн, які замовчуванням російської агресії проти України "заплямують" самих себе.

Веньбіня заявив, що це США "плямують" себе втручанням у внутрішні справи інших країн.

Грузія не приєднається до санкцій проти Росії за розгорнуту повномасштабну війну в Україні - ні економічних, ні фінансових, заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Ґарібашвілі. За його словами, "це тільки ще більше зашкодить нашій країні й населенню".

Президент Росії Володимир Путін близько 4:00 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України. У різних містах нашої держави лунають вибухи. Ворог атакував прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску. Атаки відбуваються з застосуванням артилерії, важкої техніки й стрілецької зброї.

137 українських захисників загинули у боях проти окупантів у перший день вторгнення Росії. Поранені 316 бійців. Також є загиблі серед цивільного населення, зокрема діти.

4 лютого за підсумками двосторонньої зустрічі Володимир Путін та президент Китаю Сі Цзіньпінь підписали спільну заяву про засудження "розширення НАТО" та агресивних намірів щодо Росії. Зазначається, що Китай і Росія єдині в неприйнятності для них зміцнення Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Китай прогнозовано відреагував на вторгнення Росії в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути