четвер, 26 квітня 2018 06:06

Ким є убивця журналістки винахідник Петер Мадсен: шокуючі факти

Ким є убивця журналістки винахідник Петер Мадсен: шокуючі факти
Петер Мадсен розчленував тіло журналістки Кім Валль 10 серпня минулого року. Провину у вбивстві жінки не визнав. Фото: comments.ua

Обережно! Текст нижче містить відверті описи убивства та насильства. Не читайте його, якщо вам приносить дискомфорт подібна інформація

25 квітня міський суд Копенгагена засудив данського винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство журналістки Кім Валль на борту його винаходу - приватного підводного човна "Наутілус".

Під час судового процесу з'ясувалося, що Мадсен розглядав можливість вбивства ще кількох жінок на своєму судні. Також він був фанатом Дракули і мріяв померти, оточений котенятами та оголеними жінками.

"Данський Ілон Маск" Мадсен був винахідником та підприємцем. Створив три субмарини. Надмалий підводний човен "Наутілус" - остання розробка. Її спустили на воду 2008-го. Також заснував любительську космічну програму Copenhagen Suborbitals - відповідав за запуск систем сконструйованих його командою ракет, стартовий майданчик і підсилювач ракетних двигунів. У червні 2014 року покинув проект і створив космічну лабораторію Rocket Madsen Space Lab. Метою проекту стала розробка та будівництво пілотованих космічних кораблів.

Мадсен до останнього заперечував убивство журналістки. Остання його версія - жінка виявилася заблоковано в одному відсіків субмарини і задихнулася чадним газом. Через аномалію, що викликала перепад тиску, Мадсен, за його словами, не зміг відкрити люк. Експерти з підводних човнів сперечаються з приводу цієї версії.

Коли побачив труп жінки, запанікував, говорить Мадсен. Спробував витягти його назовні з допомогою мотузки. Але Кім виявилася надто важкою.

"Що ви робите, коли маєте одну велику проблему? Ви ділите її на дрібніші", - звернувся винахідник до суду.

Тому вирішив розчленувати жінку, говорить. Відрубав кінцівки та голову, поклав у пакети і поховав у морі. Поранень (їх близько 15) завдав уже трупові, аби в тілі не накопичувалися гази. Експерти заперечують: жінка могла отримати кілька поранень, коли була ще жива. Також прижиттєвими є травми щелепи та шиї. Синці на руках та ногах свідчать, що її прив'язували - можливо, до труби всередині човна.

Коли розпилював труп, порівнював себе з одним із персонажів трилера 1995 року "Сім" ( Se7en) за участю Бреда Пітта і Моргана Фрімена, зізнався Мадсен. Фільм закінчується сценою, де серійний вбивця, якого грає Кевін Спейсі, відтинає голову дружині персонажа Бреда Пітта. Перед тим вона благала про пощаду.

"Не бачу нічого дивного, щоб думати про цей фільм в такий момент", - заявив чоловік.

Винахідних готувався до убивства, стверджує обвинувачення. Приніс на борт інструменти, які раніше не брав з собою: пилу, ніж, викрутку.

Мадсен був у "вільному шлюбі" і мав відносини з кількома жінками. Одна із них розповіла, що він душив її під час статевих актів.

Чоловік мав пристрасть до так званих снафф-фільмів - відео, де зображують реальні вбивства. Інші коханки це підтвердили. Він пропонував їм участь в подібних зйомках, але вони сприйняли це як жарт.

"Порнографічні ідеї про смерть жінок стали дещо маніакально нав'язливи у нього останніми тижнями перед вбивством", - розповіла одна зі знайомих убивці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство на субмарині "Наутілус": коханка Мадсена розповіла нові подробиці

Напад на журналістку мав сексуальне підґрунтя, вважає прокуратура. На комп'ютері чоловіка виявили майже 140 снафф-відео. Також він шукав в інтернеті відео за запитами "обезголовлена дівчина" за кілька годин до зустрічі із Валль.

"Я дивлюся їх не заради сексуального задоволення, а щоб плакати і отримувати сильні емоції", - запевняв винахідник.

Психіатрічна експертиза встановила, що він осудний, але має схильність до психічних розладів, страждає на відсутність співчуття та почуття провини, а також високий рівень сексуальних відхилень.

Під час процесу демонструвалися кілька відео з архівів Мадсена. На одному з них оголену жінку протикають шпичаками двоє чоловіків.

Мадсен зізнався, що був фанатом валахського правителя Влада Дракули. Легенди про нього розповідають, ніби він масово саджав людей на палі.

Ще одна сексуальна партнерка розповіла, що разом з Мадсеном була членом місцевого БДСМ-клубу, але ніколи не помічала за ним надмірного насилля. Пізніше стало відомо - чоловіка виключили з організації за надмірну пасивність.

Також Мадсен знімався в двох порно-фільмах на території Данії та Німеччини.

Ідеальний спосіб померти, вважав чоловік, це бути замкненим у трубі з котенятами та голими жінками. Вони мали б не давати йому заснути, допоки він не помре від цього.

Не хотів зізнаватися у всьому, що сталося на судні, аби не завдати болю родичам загиблої, зізнався Мадсен.

"Мені справді дуже шкода через те, що відбулося", - заявив він.

Адвокат наполягав, щоб винахідника судили лише за рочленування.

"Мадсен не надав жодного пояснення, які б заслуговували на довіру", - заявила суддя Анетт Буркьо. Вона та ще двоє членів судівської колегії винесли засудили винахідника до довічного ув'язнення.

Із 10 серпня минулого року у Данії розслідвали зникнення шведської журналістки. Кім Валль попливла на підводному човні "Наутілус" разом із підприємцем Петером Мадсеном. Згодом знайшли її тіло без голови. Пізніше знайшли голову та кінцівки.

Кім писала книжку про Мадсена. Він відомий у Данії винахідник. Разом з іншими ентузіастами безкоштовно працює над створенням ракети. Це його третій підводний човен. Він найбільший серед приватних субмарин. Вміщує чотирьох осіб. Може занурюватися на 8 хв.

Валль писала для багатьох міжнародних ЗМІ, в тому числі Washington Post та Guardian. Відвідувала екзотичні країни та робила звідти фото- та відеорепортажі. У день смерті мала відлітати до китайського Пекіна. Разом з хлопцем готували прощальну вечірку. З Кім зв'язався Мадсен та запропонував відвідати субмарину. Вони не спілкувалися до того уже тривалися час.

Валль і Мадсен мали повернутися в порт о 19:00 10 серпня. Вона надсилала своєму хлопцеві смс: "Я все ще жива", "Ми занурюємося", "Він приніс каву та печиво". Коли повідомлення перестали надходити, а човен не повернувся, хлопець зателефонував до поліції.

Судно знайшли 11-го, поруч борсався у воді Мадсен. Пояснив, що "Наутілус" затонув, але йому вдалося вибратися.

Зараз ви читаєте новину «Ким є убивця журналістки винахідник Петер Мадсен: шокуючі факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути