понеділок, 05 лютого 2018 13:19

Картопля фрі лікує облисіння — науковці

Картопля фрі лікує облисіння — науковці
Речовину, яка сприяє появі нових волосяних цибулин, можна знайти у картоплі фрі. Фото: viralscape.com

Науковці з Йокогамського національного університету в Японії виявили в картоплі фрі речовини, котрі можуть вилікувати облисіння.

Сполука потрапляє до страви під час приготування у закладах фаст-фуда. Вона сприяє розвиткові зародків волосяних цибулин, розповідає Daily Mail.

Науковці навчилися вирощувати велику кількість зародків волосяних цибулин - фолікул. Допоміг у цьому диметилполісилоксан. Його додають в олію для смажіння картоплі, аби вона не пінилася.

У колбі з цією сполукою науковці змішали клітини шкіри миші, її стовбурові клітини та стовбурові клітини людини. Через три дні із суміші виросли 5 тис. зародків.

Науковці пересадили їх мишам, що мали ознаки облисіння. Через певний час спини тварин були пухнастими. Нове волосся проживало той самий життєвий цикл, що й звичайне. На людській шкірі, говорять, перші тести дали такі самі результати.

Диметилполісилоксан сприяє кращому доступу кисню до клітин, тому вони активніше ростуть та розвиваються, пояснюють науковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еротичний акаунт "Київської перепічки" продали за один біткоїн в Instagram

"Цей простий метод дуже надійний і перспективний. Ми сподіваємось, що ця техніка поліпшить регенеративну терапію людей, які страждають на облисіння", - сказав професор Джунджі Фокуда.

Нова техніка є "священим Граалем" для науковців, говорять в університеті. Пересадка волосяних цибулин — це ефективний метод боротьби із облисінням. Масове вирощування їх зародків було найбільшою проблемою.

Вчені створили нову дієту, яка захистить мозок від негативних впливів. Новий метод додатково знизить ризик серцево-судинних захворювань, таких як гіпертонія, інфаркт і інсульт. "Ключові продукти для підтримки діяльності мозку є овочі, ягоди і риба. Бажано уникати цукру і кондитерських виробі."

Зараз ви читаєте новину «Картопля фрі лікує облисіння — науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути