четвер, 01 лютого 2018 05:28

Винайшли дієту, яка захистить мозок від негативу

Винайшли дієту, яка захистить мозок від негативу
Новий вид дієти допоможе зберегти міцний організм. Фото reuters

Вчені створили нову дієту, яка захистить мозок від негативних впливів. Новий метод додатково знизить ризик серцево-судинних захворювань, таких як гіпертонія, інфаркт і інсульт.

"Ключові продукти для підтримки діяльності мозку є овочі, ягоди і риба. Бажано уникати споживати цукор і кондитерські вироби. Виявилось, що люди, які пережили інсульт, мають вдвічі більше шансів отримати недоумство. Після цілої низки досліджень, вчені склали гармонійний список продуктів харчування, який збереже діячльність мозку, особливо у тих пацієнтів, у яких був інсульт", - повідомили американські вчені центру інсульту університету Раш.

Раціон має складатись із овочів, ягід, риби і оливкової олії.

"Фаст-фуд ми повністю заборонили. Від нього ризик отримати інсульт значно виростає. Якщо ж дотримуватись правильного харчування, то зменшується навіть ризик розвитку хвороби Альцгеймера у літніх людей. Варто вживати оливкову олію, але не менше, ніж 1,5 чайні ложки на добу. Бажано обмежити кількість солодощі і випічку - не більше 5 порцій на тиждень", - повідомила Лоурен Черіан , автор дослідження і головний епідеміолог центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як морозиво допомагає серйозно схуднути.

На людський організм підвищено діють гормони під час бажання схуднути. Тому так сильно хочеться заборонених продуктів із високим вмістом калорій. Така поведінка викликана тим, що навіть при легкому голоді виробляється гормон грелін, який змушує мозок сконцентруватися на пошуку їжі, особливо - калорійної.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли дієту, яка захистить мозок від негативу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути